Bakan Fikri Işık: En yakın Rusya'nın S400 füzeleri, görüşmelerde ilerleme sağlandı

Bakan Fikri Işık: En yakın Rusya'nın S400 füzeleri, görüşmelerde ilerleme sağlandı

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, NTV canlı yayınında soruları cevapladı. Işık hava savunma sistemi için "Acil ihtiyacımız için değişik ülkelerle görüşüldü, en yakın Rusya'nın S400 füzeleri görünüyor, görüşmelerde belli bir ilerleme sağlandı" dedi. Işık, ABD , PYD'yi Münbiç'ten çıkarmazsa, bunu Türkiye'nin yapacağını da söyledi. Işık'ın açıklamaları şöyle:

Türkiye’nin olmazsa olma noktalarından biri Münbiç’te PKK-PYD varlığının sonlandırılması. Bunu ABD yapmazsa, Türkiye bu operasyonu değerlendirecektir. Rakka operasyonunu da etkileyecek bir konu bu.

"ONLAR İSİM DEĞİŞTİRMEYİ ÇOK SEVERLER"

Orada bir tek PKK PYD unsurunun kalmaması konusunda ABD’nin taahhüdü var. Suriye Demokratik Güçleri tamamen PYD’nin kontrolünde bir yapıdır. onlar isim değiştirmeyi çok severler. Yapı aynı yapıdır.

Türkiye olarak önerimiz, gelin Rakka’da sorunu kalıcı olarak çözecek doğru aktörlerle bunu yapalım. ABD’nin yeni yönetiminin Türkiye’yi daha fazla bir ilgiyle dinlediğini görüyoruz.

"TÜRK ASKERİNE ÇOK FAZLA İHTİYAÇ OLACAĞINI ZANNETMİYORUZ"

Obama yönetimine göre Türkiye ile daha benzer yaklaşımları var. Bu, “her konuda anlaştık” anlamına gelmiyor ama eski yönetime göre yeni yönetimin bölgeye bakışı Türkiye’ye daha yakın bakış. Rakka operasyonunda Türk askerine çok fazla ihtiyaç olacağını zannetmiyoruz.

(Rusya’nın Türk askerlerini şehit etmesi sonrası yaşanan gelişmeler) Mekanizmalar var ama koordinasyonun artırılması ihtiyacı ortaya çıktı.

Belli çizgiler çizildi. O çizgilerin üzerine çıkmama altına inmeme konusunda Türk ve Rus tarafı daha dikkatli hareket ediliyor.

Yeni bir gerginliğin yaşanmaması önceliğimiz. Bunun için koordinasyon mekanizmalarının güçlendirilmesini çok daha önemli görüyoruz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN