Bakan Turhan sinyalizasyon var demedi

Bakan Turhan sinyalizasyon var demedi

Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan, hızlı tren kazasıyla ilgili bir gazetecinin 'Trenlerde sinyalizasyon var mıydı?' sorusuna "Bu doğru bir soru değil" cevabını verdi. Bakan Turhan, sinyalizasyonun tren işletmelerinde zorunlu olmadığını belirtti. Ancak 'sinyalizasyon ihmali'ne açıklık getirmedi.

Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan Ankara'daki hızlı tren kazasına ilişkin konuştu. Turhan, sinyalizasyon olmadığı için kazanın gerçekleştiği yönündeki iddialarla ilgili bir gazetecinin 'trenlerde sinyalizasyon var mıydı? sorusu üzerine şöyle konuştu: 

"Adli ve idari tahkikat devam ediyor. Sinyalizasyon sistemi demir yolu sistemi için olmazsa olmaz değil. Bu sistemin olmamasından dolayı demir yollarında işletme yapılamaz diye bir şey yok.

Bilgilerinize sunuyorum. Kazadan sonra 'sinyalizasyon olmadığı için bu kaza oldu' gibi değerlendirme yapanlar doğru bir değerlendirme yapmıyor."

Bakan Turhan, 'Çarpışan iki trende var mıydı?' sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Bu soru doğru bir soru değil. Sinyalizasyon sistemleri demir yolu sistemlerinde bulunan, hatlarında bulunan bir sistem."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN