Balıkesir'de tarihi eser operasyonu

Balıkesir'de tarihi eser operasyonu

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri merkez Karesi ve Havran ilçelerinde düzenledikleri ayrı operasyonlarda tarihi eser kaçakçılığı ve izinsiz kazı yaptıkları tespit edilen 3 kişiyi gözaltına altı. Operasyonlarda çeşitli tarihi eser ve kazı malzemeleri ele geçirildi.

Bir istihbaratı değerlendiren Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Cumhuriyet Savclığı’nın izniyle merkez Karesi ilçesinde bir evde arama yaptı. Yapılan aramada 5 adet sikke, 19 parça tarihi obje ve 2 adet dedektör ele geçirildi. Arama sonrası evde bulunan H.D.İ. gözaltına alınırken, hakkında yasal işlem başlatıldı.

Öte yandan Havran ilçesi Tepeoba Mahallesi Kumluca mevkiinde izinsiz kazı yapıldığını tespit eden jandarma ekipleri bölgede operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda A.Ç. ve N.Ç.  gözaltına alınırken, jeneratör, hitli, 4 adet hitli ucu, 9 metrelik elektrik kablosu ve 6 adet kazı malzemesi ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

BALIKESİR/DHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN