PKK'lı cenazesine katılan HDP'li Baluken ve Aydoğan'a soruşturma | Son dakika haberleri

PKK'lı cenazesine katılan HDP'li Baluken ve Aydoğan'a soruşturma | Son dakika haberleri

Diyarbakır'da PKK'lı terörist Seyfettin Oynak'ın cenazesine katılan, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ve Milletvekili Nursel Aydoğan'a Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma açtı.

Diyarbakır merkez Bağlar İlçesi Yeniköy mezarlığında toprağa verilen PKK'lı terörist Seyfettin Oynak'ın cenazesine katıldıkları gerekçesiyle, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ve Milletvekili Nursel Aydoğan hakkında Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma açıldı.  Aydoğan hakkında dün de yine aynı gerekçe ile başka bir soruşturma açılmıştı.

TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 17 Ekim tarihinde Siirt ve Batman Jandarma komutanlıklarının ortak operasyonu ile Siirt kırsalında öldürülen PKK'lı terörist Seyfettin Oynak'ın bugün yapılan cenaze törenine katıldıkları gerekçesiyle HDP Grup Başkanvekili İdirs Baluken ile HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan hakkında, 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan soruşturma başlattı.

DHA'nın haberine göre Aydoğan hakkında dün de yine aynı gerekçeyle katıldığı bir PKK'lı cenazesi nedeniyle ayrı bir soruşturma açılmıştı.



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN