Başbakan: Değişimin dışında olmadık, olmayacağız

Başbakan: Değişimin dışında olmadık, olmayacağız

Başbakan Binali Yıldırım, Türkçe Yaz Okulu Kapanış programında konuştu.

Türkçe Yaz Okulu Kapanış programında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye olarak, değişimin dışında olmadık, olmayacağız. en büyük dönüşümü dış politikada yaptık" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Türkçe Yaz Okulu Kapanış programında konuştu.  "Son 15 yıl içerisinde zamanın ruhuna uygun bir şekilde dış politikada araçlarımızı zenginleştirme konusunda büyük hamleler yaptık" diyen Yıldırım şöyle konuştu;

 "Yaptığınız iş çok güzel, çok hayırlı bir iş. Yunus Emre Enstitüsü'nü de tebrik ediyorum, başarılarınızın devamını diliyorum. Ülkeler, kültürel ve tarihi derinlikleri ile orantılı olarak ellerindeki her imkanı bu dış politika aracına dönüştürmenin gayreti içerisindeler. Türkiye olarak biz du değişim sürecinin dışında olmadık, olmayacağız. Son 15 yıl içerisinde zamanın ruhuna uygun bir şekilde dış politikada araçlarımızı zenginleştirme konusunda büyük hamleler yaptık. Bu süreçte en büyük dönüşümü dış politikada gerçekleştirdik."

Binali Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

Yunus Emre Enstitüsü, TİKA, AFAD gibi kurumları hayata geçirerek veya yeniden yapılandırarak dış dünyada sosyal destek alanında çok büyük hizmetlere başladık.

Dünyadaki tüm dış desteklerin oranında ABD'den sonra Türkiye geliyor.

Kendi değerlerine yabancı hatta düşman bir zihniyet ülkemizi ekonomik, ticari kültürel olarak tek bir merkeze mahkum etmeye çalıştı. Bu süreçte elbette dilimizin korunması, yaygınlaştırılması, inceliklerinin ve ahenginin muhafazasına önem vermemiz gerekiyor.

Dilini kaybeden bir millet hafızasını kaybeder. Avrupa kıtasındaki soydaş toplulukların önemli bir bölümünün dilleriyle bağları kopunca nasıl başkalaştıklarını hepimiz görüyoruz.

Birçok Afrika ülkesinde yerel dille konuşmak hor görülmüş, öğretilmesi yasaklanmıştır.

Osmanlı hiçbir zaman yönetimi altındaki insanların dilini, dinini yok etmeyi düşünmemiştir. Atalarımızın bize miras bıraktığı 2 kıymetli değerden biri vatan toprağı diğeri Türkçe'dir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN