Yıldırım: Peşmerge yardım istedi, destek veriyoruz | Son dakika

Yıldırım: Peşmerge yardım istedi, destek veriyoruz | Son dakika

Başbakan Binali Yıldırım, Başika'da bulunan Türk topçularının DAEŞ hedeflerinin vurmasıyla ilgili açıklama yaptı. Başbakan "Peşmerge yardım istedi, destek veriyoruz" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım Afyonkarahisar’daki AK Parti kampının ardından bir araya geldiği basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Peşmerge’nin talebi üzerine Başika kuşatmasına Türk topçularının atış desteği verdiğini söyledi.

TOPÇULAR, TANKLAR, OBÜSLER

Başbakan Binali Yıldırım, Türk topçusunun Başika kuşatmasında Peşmerge’ye atış desteği verdiği yönünde çıkan haberlerin sorulması üzerine, “Doğrudur. En kısa cevap bu. Peşerge güçler Başika kasabasını DEAŞ’tan temizlemek için harekete geçtiler ve bizim Başika üssündeki askerlerimizden, oradaki unsurlarımızdan yardım istediler. Biz de oradaki topçularla, tanklarla, fırtına obüslerle destek veriyoruz” dedi.

BÖLGEDE BARIŞI DA BİZ GETİRECEĞİZ

Başbakan Yıldırım Afyonkarahisar'da Başika operasyonuyla ilgili açıklamalrının ardından halka hitaben yaptığı konuşmada şunları ifade etti:
 
"Şundan emin olabilirsiniz. Ne FETÖ ne bölücü terör örgütü asla ve asla bu ülkeyi bölmeye muvaffak olamayacaklar. Asla ve asla bu milletin birliğini, kardeşliğini bozamayacaklar. Bugün Osmanlı'nın bıraktığı topraklarda maalesef huzurdan eser yok. Ama merak etmeyin, Osmanlı'nın torunları olarak 79 milyon Türkiye'nin asil milletinin evlatları olarak, bölgede barışı da, kardeşliği de biz getireceğiz. Hiç kimse bize nasihat vermesin, hiç kimse bu bölgede Türkiye'ye rağmen hesap kitap yapmasın. Bütün hesaplarını alt üst ederiz, bozarız."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN