Başbakan Yardımcısı Fikri Işık Mescid-i Aksa konusunda İsrail'i uyardı

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık Mescid-i Aksa konusunda İsrail'i uyardı

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Çanakkale'nin Çan İlçesi'nde Kale Grubu'nun 60'ıncı kuruluş yıldönümü ve geleneksel seramik bayramı törenlerinde yaptığı konuşmada, Mescid-i Aksa konusunda İsrail'i uyararak, "Gelin, bu yanlıştan vazgeçin. Bu konuda yapacağınız her yanlış, İsrail'e ve İsrail halkına zarar verir" dedi.

Çan ilçesinde Kale Grubu'nun 60'ıncı kuruluş yıldönümü ve geleneksel seramik bayramı kutlama törenleri gerçekleştirildi. Törene Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, eski başbakanlardan Yıldırım Akbulut, eski bakanlardan Faruk Nafiz Özak, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Kale Grubu CEO'su Zeynep Bodur Okyay, belediye başkanları, iş adamları ve şirket çalışanları katıldı.

Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, son günlerde ortaya atılan Alman firmalara yönelik iddiaları yalanladı. Başbakan Yardımcısı Işık, "Hangi ülkeden olursa olsun. Her şirketin Türkiye'de yaptığı yatırım, bizim için değerlidir. Son günlerde Alman şirketlerine yönelik ortaya konulan iddiaları, kesinlikle kabul etmiyoruz. Türkiye'de yatırım yapan Alman şirketler, bizim için bir Türk şirketidir. Onların, ülkemizde daha fazla yatırım yapması için, biz hükümet olarak elimizden gelen her türlü çalışmayı yapıyoruz. Her türlü kolaylığı gösteriyoruz, göstermeye de devam edeceğiz" dedi.

"FİLİSTİN'DE YAŞANANLARA 'BİZE NE CANIM?' DİYEMEYİZ"

Özellikle bilim ve teknolojide çığır açan gelişmeler ve dijital devrimin, dünyayı bir küçük köy haline getirdiğini söyleyen Başbakan Yardımcısı Işık, "Artık dünyanın neresinde bir olay olursa olsun, bu olay az veya çok bizi ilgilendiriyor, bizi etkiliyor. Dünyadaki her olumlu gelişme, bize de az veya çok olumlu yansıyor. Dünyadaki her olumsuz gelişme, her sıkıntı, az veya çok bizi de etkiliyor. Filistin'de Mescid-i Aksa'daki bir olay, Türkiye'yi yakından ilgilendiriyor. 'Bize ne canım?' deme hakkımız yok. Türkiye, 1492'de Yahudilere kucak açmış, ev sahipliği yapmış ve yüz yıllarca Yahudilerin bu topraklarda barış ve huzur içerisinde yaşamasını sağlamış bir ülkedir. Biz, böyle bir milletiz. Ama bu, İsrail devletinin, Filistin'de, Kudüs'te, Mescid-i Aksa'da yaptığı zulümleri, Türkiye'nin hoş görmesini gerektirmez. Yahudilerle uzun yıllar, aynı topraklarda barış ve huzur içerisinde yaşamış bir ülkenin evlatları olarak, İsrail'in yaptığı yanlışı İsrail'e söylemek bizim görevimizdir. Gelin, bu yanlıştan vazgeçin. Gelin, insanların, üç dinin de kutsal bildiği Kudüs'te, Mescid-i Aksa'da rahatça ibadet etmelerinin önündeki tüm engelleri kaldırın. Bu konuda yapacağınız her yanlış, en fazla Yahudilere zarar verir, İsrail'e ve İsrail halkına zarar verir. Biz dünyanın barış ve huzur gezegeni olması için çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından törende Kale Grubu'na 5 yıl ila 60 yıl arasında hizmet etmiş çalışanlar ve bayiler kıdem ödüllerini alırken, bu sene, Kale Grubu'na 25 yıl ve üstü emek veren 33 kişiye plaket verildi. Çalışanlar tarafından resmi geçit töreni yapılması ve Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kale Grubu CEO'su Zeynep Bodur Okyay ve diğer protokol üyelerinin Kale Grubu'nun 30 milyon liralık yatırımı olan 2'nci Sinterfleks fabrikasının açılışını yapması ile tören sona erdi.

ÇANAKKALE / DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN