Başbakan Yıldırım'dan enflasyon çağrısı: Yüzde 7'lerin altına çekmek zorundayız

Başbakan Yıldırım'dan enflasyon çağrısı: Yüzde 7'lerin altına çekmek zorundayız

Başbakan Yıldırım, faiz ve enflasyon konusunda el birliği yapılması gerektiğine dikkat çekerek seferberlik çağrısında bulundu. Yıldırım, enflasyonun yüzde 7'lerin altına çekilmesi gerektiğini kaydetti.

Başbakan Binali Yıldırım DEİK Yönetim Kurulu Toplantısı'nda konuştu. Faiz ve enflasyonun nedenlerini çok iyi bildiklerini söyleyen Başbakan Yıldırım bunun ortak bir sorun olduğunu belirterek seferberlik çağrısında bulundu.

Alın terinden daha ziyade akıl terinin hakim olacağı bir dünyadan bahsetiklerini belirten Yıldırım, ''Artık her şey elektronik ortamda yapılır hale geldi. Ülkemize 15 yıldır devam eden güven ve istikrar Türkiye'yi bugünlere taşıdı bu bir gerçek. Türkiye ekonomisi 3 kat büyüdü" diyerek sözlerine şu şekilde devam etti:

''Bu ülke topraklarında bu ülkenin hukukuna kanununa bağlı bütün şirketler yerli ve millidir. Adının ne olduğunun önemi yok. Türkiye'de faaliyet gösteriyor, istihdam oluşturuyor, yatırım yapıyor, katma değer yapıyor. Hükümet olarak sayınn cumhurbaşkanımızın önderliğinde 15 yıldır ülkemizin kalkınması, milletimizin refahı için sektörün bizden beklediği reformları yapıyoruz. Yatırımcının önündeki engelleri kaldırıyoruz.

YÜZDE 7'LERİN ALTINA ÇEKMEK ZORUNDAYIZ

''Neden faizler istediğimiz düzeyde değil. Neden enflasyonu beklentiler noktasında gerçekleştiremedik. Bunun cevabını biliyoruz. Bu ortak bir sorundur. Bunu bir seferberlik içerisinde hep beraber yapmamız gerekiyor. El birliği ile faiz ile enflasyonu sürdürülebilir seviyelere getirmek zorundayız. Enflasyonu yüzde 7'lerin altına çekmek zorundayız. Bütün sektörler ile teker teker toplanıyoruz. Mart ayının ortasında değerlendirmemizi yapıp gerekli açıklamayı yapacağız.''

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN