Başbakan Yıldırım'dan kıdem tazminatı açıklaması: Kazanılmış haklara halel gelmeyecek

Başbakan Yıldırım'dan kıdem tazminatı açıklaması: Kazanılmış haklara halel gelmeyecek

Başbakan Yıldırım, "Gerek kıdem tazminatı gerek çalışma hayatıyla ilgili alacağımızı kararları olgunlaştırmadan önce mutlaka sosyal taraflarla bir araya geleceğiz ve ortak yol bulma çalışmalarını sürdüreceğiz. Buradan açıkça söylüyorum çalışanlarımızdan hiçbirinin kazanılmış haklarının halel gelmesine izin vermeyiz. Buna kıdem tazminatı da dahil" dedi.

AK Parti grup toplantısında konşan Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun işsizlik eleştirilerine ve son günlerde gündemde olan kıdem tazminatıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, konuşmasında "Çalışanların hiçbirinin kazanılmış haklarına helal gelmesine izin vermeyiz. Buna kıdem tazminatı da dahil" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN İŞSİZLİK ELEŞTİRİSİNE YANIT

"Ana muhalefet genel başkanı dün bir toplantıda yine attı tuttu: "Türkiye'de 7 milyon işsiz var, 5 milyon işsiz var hükümet ne yapıyor." Kılıçdaroğlu'nun hesap kitaptan anlamadığını biliyorduk da bu kadar geniş aldığını bilmiyorduk. Türkiye'de 27.5 milyon çalışan var. Çalışan nüfusun yüzde 12.6'sı. 3.5 milyon ediyor, Kılıçdaroğlu 7 milyon diyor. Yüzde yüz sapma olur mu kardeşim, hesap uzmanısın sen ya. Sen SSK'nın başındaydın, borçsuz devraldığın kurumu 2.5 katrilyon zararla terk ettin. Toplam işsiz sayısı 3.5 milyon, doğru genç işsizlik sayısı yüksek bulunuyor. Toplam sayı içinde yüzde 20'yi buluyor. Şimdi gençler için bir istihdam seferberliğini ortaya koyuyoruz. Gençleri düşünseydin, avaz  avaz 18 yaşa seçilmeye 'Hayır' diyeceğine 'Evet' derdin de o zaman gençler konusunda samimi olduğunu bu millet görürdü."

KIDEM TAZMİNATI AÇIKLAMASI

Çalışma hayatının iyileştirilmesi için her türlü tedbiri alan iktidar AK Parti iktidarıdır. Gerek kıdem tazminatı, gerek çalışma hayatıyla ilgili alacağımız tüm kararları olgunlaştırmadan önce mutlaka sosyal taraflarla bir araya geliriz. Onlarla uzlaşma yolunu sonuna kadar sürdüreceğiz. Çalışanlarımızın hiçbirinin kazanılmış hakkına halel gelmesine izin vermeyiz. Buna kıdem tazminatı da dahil. Çalışanlarımız merak etmesinler. Bu ve benzer tezviratlara itibar etmesinler.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN