Başsavcılık harekete geçti! Ameliyata girmeyen doktorlar hakkında soruşturma başlatıldı

Başsavcılık harekete geçti! Ameliyata girmeyen doktorlar hakkında soruşturma başlatıldı

Gelen son dakika haberine göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Dicle Üniversitesinde HIV virüsü taşıyan kadının ameliyatına ilişkin yaşanan skandal hakkında soruşturma başlattı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Dicle Üniversitesinde HIV virüsü taşıyan kadının ameliyatı sırasında parmağına iğne batan asistan doktorun suç duyurusu üzerine 'görevi kötüye kullanma ve taksirle yaralama' suçlarından, üniversite yönetimi, ameliyata girmeyen doktorlar hakkında soruşturma başlattı.

DİĞER İKİ ÇOCUKTA YOK

Öte yandan dünyaya getirdiği erkek bebekle birlikte Siirt’teki evine dönen HIV’li Ç.K.’nın diğer iki çocuğunda virüs olmadığı ortaya çıktı. Dicle Üniversitesi Enfeksiyon Kliniği Anabilim Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Çelen, Ç.K. ile eşinin, kliniklerinde 6 yıldan beri tedavi gördüğünü söyledi. Çelen, HIV tedavisi gören ailenin önceki yıllarda dünyaya gelen çocuklarına da doğum sonrası ilaç tedavisine başladıklarını, daha sonra çocukların tetkiklerinde HIV virüsüne rastlamadıklarını kaydetti. Hastanede Başhekim Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Prof. Çelen, “HIV pozitif bir hastadan iğne batması durumunda yüzde 5 oranında bulaşma riski var. Bu tür durumlarda ilk 4 saat içinde koruyucu ilaca başlanması gerekiyor. Biz 1 saati dolmadan doktor hanıma anında tedaviye başladık. yüzde 90’lara varan bir koruyuculuk söz konusu” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN