2019 bursluluk sınavı başvuru tarihleri | Özel okul bursluluk sınavları

2019 bursluluk sınavı başvuru tarihleri | Özel okul bursluluk sınavları

Özel okul bursluluk sınavları 2019-2020 eğitim öğretim yılı için yapılacak. Peki 2019 bursluluk sınavı ne zaman yapılacak? Başvuru tarihi belli oldu mu?Türkiye'de birçok özel okul bursluluk sınavı gerçekleştirmekte ve bunların zamanları sınavdan sadece birkaç ay önce belli olmaktadır. Doğa koleji, Bilfen, Bahçeşehir ve Uğur koleji gibi özel okullar bursluluk sınav tarihleri yayınlanmaya başlandı. Aranan özel okulların isimleri ve bursluluk sınavı hakkında merak edilenleri haberimizde bulabilirsiniz.

Haberimizde Özel okul bursluluk sınavları 2019-2020 eğitim öğretim döneminde "2019 bursluluk sınavı ne zaman yapılacak?",  "Başvuru tarihi belli oldu mu?" sorularının yanıtını bualabilirsiniz. Öğrencilerini özel okullarda burslu olarak okutmak isteyen vatandaşlar Bilfen, Uğur, Doğa ve Bahçeşehir kolejinin bursluluk sınavını araştırıyor. Bursuluk sınavı tarihleri, bursluluk sınavı bilgileri, hangi okullar burslu öğrenci kabul ediyor gibi bütün sorularınızın cevabını bu haberimizde 
bulabilirsiniz. Vatandaşların araştırdığı "2019 bursluluk sınavı ne zaman?" Özel okul bursluluk sınavları 2019-2020 ile ilgili detaylar haberimizde...

Özel okul bursluluk sınavları temel olarak okulların kendi eğitim seviyelerine uygun öğrencileri tespit etmeleri için yapılmaktadır. Birçok özel okulun "Okula Kabul Sınavı" olarak da adlandırdığı bu sınavlarda belirli oranda başarı gösteren öğrencilere burslu eğitim imkanı sunulmaktadır. Bu nedenle özel okul bursluluk sınavları çocuklarını burslu okutmak isteyen veliler için önem taşımaktadır.
 

Bursluluk sınavlarında özel okullar öğrencilerin sınavdaki başarısına göre, yüzde 10 ile yüzde 100 arasında eğitim bursu sunmaktadır. Ara sınıf geçişlerinde sunulan burs imkanları genellikle ilkokul 4. sınıftan sonra başlamakla beraber, son yıllarda özel okul sayısının artmasıyla bazı okulları ilkokul 1. 2. 3. ve 4. sınıf öğrencileri için de bursluluk sınavı yapmaya başladılar.

BİLFEN KOLEJİ GİRİŞ SINAVI TARİHİ

Sınava giren 1, 2, 3, 4, 5, 6, ve 7. sınıf öğrencileri için ön-görüşme ve giriş sınavı gerçekleştirmektedir. Bu sınav Bilfen'e kayıt olmak için sadece bir seviye belirleme sınavıdır. Sınavda başarı gösteren öğrenciler bir sonraki dönem için okula kayıt yaptırmaya hak kazanmaktadır. Bilfen Koleji, 2019-2020 dönemi için yapacağı giriş sınavı tarihini 23 Şubat Cumartesi olarak belirledi.

19-01/10/zel-okul-bursluluk-sinavlari-2019-2020.jpg

FİNAL OKULLARI BURSLULUK SINAVI TARİHİ

Final Okulları 2019 senesinde de başarılı öğrencilere bünyesinde burslu okuma imkanı
sağlayacak. Final Okulları bursluluk sınavı tarihlerini, saatlerini ve başvuruların ne zaman
başlayacağını açıkladı. Sınav 23-24 Şubat 2019 tarihinde gerçekleştirilecek.

BAHÇEŞEHİR KOLEJİ BURSLULUK SINAVI TARİHİ 

Bahçeşehir Koleji bursluluk sınav tarihini açıkladı. Bahçeşehir Koleji bursluluk sınavına 2018
yılında rekor başvuru yapılmış ve Türkiye genelinde 50 binin üzerinde öğrencinin katıldığı
bursluluk sınavı gerçekleştirmişti. 2019 yılında da bursluluk sınavı yapacak olan Bahçeşehir
Koleji sınav tarihini 16 ve 23 Şubat olarak belirledi.

DOĞA KOLEJİ BURSLULUK SINAVI TARİHİ  

Doğa Koleji bursluluk sınavı 2019 yılında 12-13 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilecek. Sınava 4,
5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri katılabilecek. Bursluluk sınavı tüm Doğa Koleji
kampüslerinde eş zamanlı olarak yapılacak.

19-01/10/2019-bursluluk-sinavi-ne-zaman-yapilacak.jpg

UĞUR OKULLARI BURSLULUK SINAV TARİHİ

Uğur Okulları öğrencilerin başarı düzeylerini ölçmelerine imkan tanımak ve burs olanağı
sağlamak amacıyla Ocak -Şubat aylarında Uğur Kabul ve Bursluluk Sınavı (UKS)
gerçekleştirmektedir. 2019 senesinde de bursluluk sınavı yapacak olan Uğur Okulları sınav
tarihini açıkladı. Sınav 12-13 Ocak tarihlerinde yapılacak.

ANKARA ODTÜLÜLER EĞİTİM KURUMLARI BURSLULUK SINAVI TARİHİ 

Ankara Odtülüler Eğitim Kurumları bursluluk sınavı tarihi ve hangi sınıf seviyelerinin sınava katılabileceği ile ilgili detayları paylaştı. Bursluluk sınavı 12-13 Ocak 2019 tarihlerinde
Cumartesi ve Pazar günleri gerçekleştirilecek. Ankara Odtülüler Eğitim Kurumları sınav
sonuçlarını velileri okula davet ederek iletecek ve sınav sonuçlarını velilerle birlikte
değerlendirecek.

BOĞAZİÇİ OKULLARI BURSLULUK SINAVI TARİHİ

Boğaziçi Okulları bünyesinde burslu okuma şansı yakalayacak öğrencileri 16 Şubat 2019 tarihinde gerçekleştireceği bursluluk sınavı ile belirleyecek. Bursluluk sınavında başarı gösteren öğrencilere %10 ile %100 arasında değişen burs imkanı tanınacak.

AMERİKAN KÜLTÜR BURSLULUK SINAVI TARİHİ

Amerikan Kültür Koleji bursluluk sınavı 2018 yılında 10 ve 11 Şubat tarihlerinde gerçekleştirildi. 2019 yılında yapılacak olan bursluluk sınavı tarihinin ise yakın bir zamanda açıklanması bekleniyor. amerikan Kültür Koleji bursluluk sınavı tarihi açıklandığında sitemiz üzerinden duyurulacaktır.

İSTEK OKULLARI SONAV TARİHİ 

İstek Okulları 2019 senesinde yapacağı bursluluk sınavını 10 ve 17 Şubat tarihlerinde gerçekleştirecek. 10 Şubat tarihindeki sınava lise öğrencileri katılabilirken, 17 Şubat tarihinde yapılacak sınava ise ortaokul öğrencileri girebilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN