İstanbullular dikkat!Sağanak yağış geliyor

İstanbullular dikkat!Sağanak yağış geliyor

Bayramın ilk günü hava nasıl olacak, yağmur var mı sorusu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Meteoroloji tarafından açıklanan son bilgilere göre bayramın ilk günü yurdun büyük bir kısmında yağış olacak. Pazar günü ise İstanbul'da sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji Ramazan Bayramı için hava durumu tahmin raporunu yayınladı. Bayramın ilk günü Türkiye genelinde sağanak yağış etkili olacak. İstanbul baştan olmak üzere Marmara Bölgesi'nin bir kısmı ve kıyı Ege'de yağış beklenmiyor. Geri kalan bütün illerde sağanak yağış etkili olacak. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının Cuma günü yağışla birlikte azalarak mevsim normallerine inmesi bekleniyor.

İSTANBUL'DA BAYRAMDA HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

İstanbul'da, Cuma günü yağış beklenmiyor. Cumartesi günü kısa süreli ve yerel, Pazar günü ise gök gürültülü sağanak yağış görüleceği tahmin ediliyor. En yüksek hava sıcaklığının; cuma günü 32 derece, cumartesi 31 derece olması beklenirken, pazar günü 28 dereceye düşeceği tahmin ediliyor. Ankara'da; Ramazan Bayramı boyunca öğleden sonraları gök gürültülü sağanak yağış görüleceği tahmin ediliyor. En yüksek hava sıcaklığının cuma günü 31 derece, cumartesi ve pazar günleri ise 26-28 derece olması bekleniyor.

İzmir ve Antalya'da; cuma günü yağış beklenmiyor. Hafta sonu ise iki ilde de gök gürültülü sağanak yağış görüleceği tahmin ediliyor. En yüksek hava sıcaklıklarının cuma ve cumartesi günleri 31-34 derece olması bekleniyor.

METEOROLOJİ UYARI YAYINLADI

Ramazan Bayramında, tahmin edilen gök gürültülü sağanak yağışların kısa sürede ve yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuz şartlara karşı Meteoroloji uyarı yayınladı.

18-06/14/1-1528993060.Jpeg

18-06/14/2.Jpeg

18-06/14/3.Jpeg

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN