Bayrampaşa'daki DEAŞ'lı teröristlerin planı ortaya çıktı: 4 mikrodalgaya bomba yerleştirmişler

Bayrampaşa'daki DEAŞ'lı teröristlerin planı ortaya çıktı:  4 mikrodalgaya bomba yerleştirmişler

İstanbul Bayrampaşa'daki bir AVM'ye yönelik saldırı planının yaparken yakalanan DEAŞ'lı teröristlerin planlarının detayı ortaya çıktı. Otoparktaki otomobil ve motosiklette ele geçen bombaların dışında polis, AVM’ye yerleştirilmiş içleri bomba dolu 4 mikrodalga fırın daha buldu.

İstanbul Bayrampaşa'daki bir alışveriş merkezine yönelik olarak saldırı planlayan DEAŞ'lı 4 terörist geçen cumartesi günü yakalanmıştı. Teröristlerin saldırı planının detayları ise ortaya çıkmaya devam ediyor.

BOMBA DOLU 4 MİKRODALGA

Habertürk TV'den Murat Karataş'ın aktardığına göre; Teröristlerin AVM'deki saldırı planında 3. düzenek tespit edildi. 4 mikrodalga fırının içine bomba düzenekleri yerleştirildi ve AVM'nin emanet bölümüne bırakıldı. Fırınlardaki patlayıcı düzeneklerinin de uzaktan kumandalı olduğu anlaşıldı.

TERÖRİSTLERİN 3 AŞAMALI SALDIRI PLANI

Teröristlerin önce motosiklet, ardından AVM'deki 4 fırındaki patlayıcılar ve son olarak otomobilin bagajında bulunan canlı bomba yeleklerini giyerek intihar saldırısı düzenleme planı yaptıkları değerlendiriliyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün bu operasyonu son dönemde gerçekleşen en önemli operasyon olarak gösteriliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN