Bedelli askerlik 2018 - Erken seçim öncesi bedelli askerlik sürprizi gelir mi?

Bedelli askerlik 2018 - Erken seçim öncesi bedelli askerlik sürprizi gelir mi?

Bedelli askerlik için Başbakan Yıldırım müjdeyi verdi. Erken seçim öncesi 2018 bedelli askerlik ile ilgili tüm gelişmeleri haberimizde bulabilirsiniz. Bedelli askerlik bekleyen asker adayları erken seçimlerden önce şanslarını denemek için sosyal medyadan 2018 bedelli askerlik kampanyası başlattı. Haber detayda 2018 bedelli askerlikte son durum nedir, bedelli askerlik nedir ve bedelli askerlik şartları nelerdir gibi soruların yanıtını bulabilirsiniz.

2018 erken seçimlerinden önce asker adayları sosyal medya üzerinden örgütlendiler ve bedelli askerlik çıksın kampanyası başlattılar. bu gelişmelerin ardından gündeme oturan bedelli askerlik için aşbakan Binali Yıldırım, canlı yayındamüjdeyi verdi. Şimdi hem ekonominin canlanması hemde 2018 bedelli askerlik bekleyenlerin rahatlaması için 2018 erken seçimlerinden önce bedelli askerlik çıksın beklentisi var. 

2018 yılının 24 Haziran'ında erken seçim var. Erken seçim öncesi bedelli askerlik bekleyenler bir sürpriz olur mu? 2018 bedelli askerlik çıkar mı sorularının yanıtını merak ediyorlar. Çeşitli nedenlerden dolayı askere gidemeyen binlerce genç bedelli askerlik konusunda atılacak adımları bekliyor. Hükümet yetkililerinin bu konuda çalışma yapmalarını talep eden asker adayları bedelli askerlik konusunun ekonomiye de can vereceğini ifade ediyorlar.

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN BEDELLİ ASKERLİK MÜJDESİ


Başbakan Binali Yıldırım, canlı yayında bedelli askerlikle ilgili soruya verdiği cevapta "Bakış açımız müspet. Ancak terörle mücadele devam ederken, bedelli askerliği iyi anlatmamız lazım. Bunun geliri de savunma sanayine kullanılmalı" yorumunda bulundu. Başbakan, öğrenci affının da olabileceğini belirtti.
24 Haziran seçimleriyle, sosyal medyada gündeme getirilen bedelli askerlik konusunda Başbakan Binali Yıldırım müjde verdi. Yıldırım, canlı yayında bedelli askerlikle ilgili soruya "Bakış açımız müspet" karşılığını verdi. Başbakan, bedelli askerliğin Meclis gündemine getirilebileceğini belirtirken, öğrenci affı konusunun da ele alınabileceğini söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, ortak yayında gazetecilerin sorularını cevapladı. Bedelli askerlik konusuna ilişkin sorulan soruya yanıt veren Yıldırım, "Profesyonel askerliğe geçtiğimiz için bu dikkate alınması gereken bir husus. Benim düşüncem bu." dedi

"BEDELLİ ASKERLİĞE BAKIŞIMIZ MÜSPET"


Başbakan Yıldırım bedelli askerlik sorusunu 'Bedelli askerliğe bakış açımız müspet. Bir yandan terörle mücadele veriyoruz bir yandan bedelli bu istismar edilecek bir konu gibi görünüyor. Profesyonel askerliğe geçtiğimiz için bu dikkate alınması gereken bir husus. Benim düşüncem bu. Buradan elde edilecek kaynağın da savunma sanayimizi güçlendirme için kullanılması gerekir'' şeklinde cevapladı.

ERDOĞAN BEDELLİ ASKERLİK İÇİN OLUMSUZ KONUŞMUŞTU
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı 2 saat sürmüş, toplantıda bedelli askerlik de gündeme gelmişti. Erdoğan, bedelli askerlik beklentilerine net cevap vererek bedelli bekleyenlere için "Seçim ortamında böyle bir gündemi doğru bulmam" demişti.

 

2018 ERKEN SEÇİMLERİNDEN ÖNCE BEDELLİ ASKERLİK ÇIKACAK MI? 

Bedelli askerlik konusunda en son Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul Milletvekili Arzu Erdem bedelli askerlik konusu ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. AK Parti İstanbul İl Kadın Kolu Kurucu Üyesi Selma Yazıcı Twitter hesabından 'bedelli askerlik çıkacak mı?' açıklaması yapınca bedelli askerlik yeniden gündem oldu. İşte bedelli askerlik son durum ve bedelli askerlik şartları ile ilgili merak edilenleri haberimizde bulabilirsiniz.

18-04/20/25-bin-jandarma-alimi-ne-zaman-1524215253.jpg

Çeşitli nedenlerden dolayı askere gidemeyen binlerce genç bu konuda atılacak adımları bekliyor. Hükümet yetkililerinin bu konuda çalışma yapmalarını talep eden adaylar bedelli askerlik konusunun ekonomiye de can vereceğini ifade ediyorlar. Erken seçim öncesi adaylar sosyal medyada kampanya başlattılar.

Bedelli Askerlik sorununun çözüme kavuşturulması ve seslerini duyurabilmek adına sosyal medyada aktif olarak çalışma yapan gençler, erken seçim öncesi kim düzenleme yaparsa veya seçim bildirgesine Bedelli Askerlik ile ilgili bir açıklama koyarsa onlara oy vereceklerini söylüyorlar.

BEDELLİ ASKERLİK KONUSUNDA KİM NE DİYOR? 

Efe Mert (@_efemertt) : 4 sene once subeye gittim tecilimi bozdurdum ,9 ay askere cagrilmadim ve bu surecte babam iflas etti ,Simdi 30 yasindayim,borc oduyorum. Simdiye kadar oy kullandigim her mecrada @Akparti ye oy verdim guvendim Verilen sozler unutuldu ,#BedelliAskerlik cikmazsa....
İttifaktanBedelli

Ali Demiraslan (@alidemiraslan_): Arkadaşlar "Profesyonel ordu ve bedelli askerlik meselesi medyada gündeme gelecek daha sonrasında erken seçim olacak" duyumlarım doğrulandı, bunun için mutluyum. Bir de " #BedelliAskerlik çıkacak" duyumum doğrulanırsa Ağustos'ta hepinizi düğünüme beklerim.

Behiye Gözen (@GozenBehiye) :Cumhurbaşkanı açıklama yapmadan hiç bir duyuma önem vermeyin.#BedelliAskerlik ailesi uyanık olun daha sıkı çalışıyoruz

Mehmet Yetim (@mehmetyetim63) : 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan seçim öncesi bir #BedelliAskerlik Çıkması gerekiyor.

neso (@nesomen) :AÇIK VE NET BİR ŞEKİLDE SÖYLÜYORUZ. SEÇİMDEN ÖNCE ÇIKAN BEDELLİ BİZİ İKNA EDER. AKSİ HALDE KESİNLİKLE CUMHUR İTTİFAKINA OY ATMAYACAĞIMIZI BİLDİRİR DİREKT İYİ PARTİYİ DESTEKLEYECEĞİMİZİ BEYAN EDERİM. #bedelliaskerlik

Çetin adigüzel (@etinAdgzel2): Hiç kimse kusura bakmasın 1 oyun önemini her kes biliyorken milyonu aşan seçiminin oyları seçimin rengini değiştirir. Biz tavrımızı ortaya koyduk önce çözüm sonra biz zaten gerisini hal ederiz.tehdit falan değil bu .oyumuz bizi mağdur etmesin artık.#BedelliAskerlik

18-04/20/25-bin-jandarma-alimi-sartlari-1524215263.jpg

BEDELLİ ASKERLİK NE DEMEK?

Bedelli askerlik, Türkiye’de Osmanlı döneminden bu yana aralıklarla zorunlu askerlik’e alternatif olarak süre kısalması karşılığı nakit bedel ödenmesi mantığına dayanan bir uygulamaya verilen isimdir. Bedelli askerlik, ordunun ve devletin ihtiyaçlarının karşılanması ile bireylerin işlerini kaybetmemeleri esasına dayanarak çıkarılmaktadır. Anayasa Mahkemesi de, bedelli askerliğin eşitlik ilkesine aykırı olmadığına karar vermiştir. 

Ülkemizde kısa dönem askerlik 6 ay, uzun dönem askerlik süresi ise 12 aydır. Vatandaşlar işlerinden olmamak, ailelerinden ayrı kalmamak veya çeşitli sebeplerden dolayı bedelli askerlik uygulamasından yararlanmaktadır. Bedelli askerlik ise, dövizle yani para karşılığında askerlik hizmetlerini yapmış sayılırlar. 

18-04/18/bedelli-askerlik-sartlari-nelerdir.jpg

BEDELLİ ASKERLİK ŞARTLARI NELERDİR?

Bedelli askerlik yapmanın iki farklı yolu bulunmaktadır. Bunlar;

18 yaşını doldurmuş, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmasına rağmen minimum 3 sene yurt dışında çalışmış erkekler 21 gün süreyle bedelli askerlik yaparak vatan borcunu “hizmeti” tamamlayabilirler. Buna kısaca “dahte” denir. “Anlamı dövizle askerlik hizmetine tabi olan erler” şeklindedir.

Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde ikamet eden, 12 yaşını doldurmuş erkekler için dönemlik çıkartılan yasalarla sağlanan bedelli askerlik hizmetidir. Bu tür geçici olup ilgili yasanın gerektirdiklerine bağlıdır. İlgili yasanın yürürlüğe girdiği zamanda aranan şartları sağlayanlar bu geçici bedelli askerlik hizmetinden yararlanabilir.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN