Bedelli askerlik başvuruları için son gün! Son dakika Bedelli başvuru süresi uzatıldı!

Bedelli askerlik başvuruları için son gün! Son dakika Bedelli başvuru süresi uzatıldı!

Bedelli askerlik başvuruları için bugün son gün. Peki Bedelli başvuru süresi uzatılacak mı? Son olarak askerlik şubelerinin hafta sonu da açık olduğu ve Ziraat Bankası'nın da hafta sonu ödemeleri alacağını açıklamasının ardından gözler başvuru süresinde. Bedelli askerlik başvuruları hakkındaki son dakika gelişmeleri ve detayları sayfamızda sizlerle paylaşıyoruz.

Bedelli askerlik başvuru süresi uzatılacak mı? Bedelli askerlik başvuruları için bugün son gün. Yaklaşık 800 bin kişinin başvuruda bulunduğu ve 570 bin kişinin işlemlerinin tamamlandığı bedellide başvuru süresinin uzatılıp uzatılmayacağı merak ediliyor. Bedelli askerlik başvuru süresinin uzatulmasına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Son dakika gelişmelerini karar.com'dan takip edebilirsiniz.

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURU SÜRESİ UZATILDI

Bedelli askerlik başvurularında süre uzatıldı. Yapılan açıklamalara göre başvurular yarın (4 Kasım) saat 17.00'a kadar yapılabilecek.

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURU İÇİN SON GÜN

Son günlerde askerlik şubelerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından 24 saat hizmet verileceği duyurulan askerlik şubeleri adayların işlemlerini aralıksız sürdürüyor. Hatta bazı şubelerin önlerinde gece yarısında dahi uzun kuyruklar oluştuğu gözlemlendi. 3 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile çıkarılan yasa için son başvuru günü bugün. Askerlik şubeleri bugünde hizmet vermeye devam edecek.

DEKONTLARI AKŞAMA KADAR TESLİM ETMELERİ GEREKİYOR

Bu zamana kadar isteyenler bedelli askerlik başvurularını yapabilecekler. Ancak e-devlet üzerinden başvurduktan sonra adayların bankaya paralarını yatırmaları ve dekontlarını askerlik şubelerine teslim etmeleri gerekiyor. Bu süre içinde paralarını yatıramayan veya işlemleri yetiştiremeyen adaylar için ‘süre uzatımı gerçekleşecek mi?’ sorusu merak konusu oldu.

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURU SÜRESİ UZATILACAK MI?

En son açıklanan rakama göre yaklaşık 150 bin kişi hala işlemlerini tamamlayamadı. Burada da devreye önemli faktörler girdiği belirtiliyor. Çoğu çalışan işyerlerinden avans veya tazminatlarının ödenmesini beklerken çoğu kişi de kredi başvurularının onaylanmasını bekliyor. Başvurusunu yapmış ancak bu durumda olan kişiler de son gün olan 3 Kasım’a kadar dekontlarını teslim edememesi durumunda ek bir sürenin tanınıp tanınmayacağını merak ediyor.

EK SÜRE TANINABİLİR

Daha önce buna benzer kanunlarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayı ile ek süreler tanınmıştı. En son imar barışında son gün 2 ay uzatılmış, yine vergi barışında son ödeme günü de 15 gün uzatılarak vatandaşlara kolaylık sağlanmıştı. Bedelli başvurularında da başvurularını gerçekleştiren ancak dekontlarını teslim edemeyenler için ek bir süre tanınabileceği değerlendiriliyor.

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

E Devlet sistemine TC kimlik numarası ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra ara çubuğuna "Asal Bedelli Başvurusu" yazarak https://www.turkiye.gov.tr/mill-savunma-asal-bedelli-başvurusu adresine ulaşırsınız. Açılan sayfada başvuru belgenizi görüntüleyeceksiniz. Ödeme yapacağınız bankaya vermek üzere çıktısını alacağınız bu belgede "1111 Sayılı Askerlik Kanunu'nun Geçici 55'inci Maddesi gereğince, bedelli yapmak üzere başvurmuştur" diyecek ve tarafınızdan bu 15 bin TL tahsil edilmesi gerektiği yazacak. Belgeyi aldıktan sonra 3 Kasım'a (bugün) kadar vaktiniz var.

Yayımlanan kılavuza göre aşağıdaki adımları izleyin;

- Askerlik şubesi, e devlet ya da konsolosluk üzerinden başvuru

- Başvuru belgesi ile Bankaya ödeme yapma

- Dekont ve başvuru belgesi ile askerlik şubesine başvuru

- Celp duyurusunu bekleme ve duyuruyu takip etme

- Planlanan sevk tarihine kadar yoklama yaptırma

- Daha önce yoklama yapılmışsa celp duyurusunda bildirilen sevk tarihinde birliğe sevk

- 21 günlük temel eğitim

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN