Bedelli askerlik ile ilgili son gelişmeler! İbrahim Kalın'dan Bedelli askerlik açıklaması

Bedelli askerlik ile ilgili son gelişmeler! İbrahim Kalın'dan Bedelli askerlik açıklaması

Bedelli askerlik ile ilgili yeni açıklama yapıldı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı radyo programında bedelli askerlik sorusunu yanıtladı. İşte İbrahim Kalın'dan yapılan yeni bedelli askerlik açıklaması.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın katıldığı bir radyo programında bedelli askerlik konusunda açıklamada bulundu. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Bedelli askerlik gündemimizde yok. Önümüzdeki süreçte, şartlara göre bakılır. Ancak operasyonlar sürerken, terörle mücadele belli bir noktaya gelmişken bedelli gündemimizde yok"dedi.

BEDELLİ ASKERLİKTE SON DURUM VE RESMİ AÇIKLAMALAR

Bedelli askerlik ile ilgili yapılan resmi açıklamaları ve son gelişmeleri sayfamızda sizlerle paylaşıyoruz. Bedelli askerlik talebi olan binlerce kişi yapılacak son dakika açıklamaları yakından takip ediyor. Son olarak AK Partili Selma Yazıcı'dan yapılan açıklama heyecan yaşattı.

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolu Kurucu Üyesi Selma Yazıcı'nın attığı tweet sosyal medyanın gündemine oturdu. Yazıcı'nın, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin erken seçim açıklamasından üç gün önce  “Siyasetin bir adabı olmalı. Seçim kazanmak göz boyamayla olmaz. Verilen vaatlerin içi boş olmamalı. AK Parti hükümetleri şimdiye kadar ne dediyse yaptı. Üstelik bir tarafta dış güçlerin bir tarafta içteki hainlere ve terör belalarına rağmen” mesajını paylaşmıştı. 

Bu mesajı üzerine Selma Yazıcı'ya sosyal medyakullanıcıları bedelli askerlik sorusu yöneltince Yazıcı, “Bedelli sözünü yazacağınızı biliyordum ama kaç kez çıkarıldı bu da sözün yerine getirildiğinin göstergesidir. Yine çıkarılırdı, zemin uygun olsaydı. Belki bir süre sonra yapılabilir” mesajını yazdı. 

Selma Yazıcı: Siyasetin bir adabı olmalı .Seçim kazanmak göz boyamayla olmaz.Verilen vaatlerin içi boş olmamalı.Ak parti hükümetleri şimdiye kadar ne dediyse yaptı .Üstelik bir tarafta dış güçlerin bir tarafta içteki hainlere ve terör belalarına rağmen . 

Bedelli sözünü yazacağınızı biliyordum ama kaç kez çıkarıldı bu da sözün yerine getirildiğinin göstergesidir. Yine çıkarılırdı , zemin uygun olsaydı .Belki bir süre sonra yapılabilir.

Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sormuştu 

Selma Yazıcı, daha önce AK Parti'nin İstanbul'da düzenlediği iftarda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a "bedelli askerlik" meselesini sormuştu. Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Yazıcı, bedelli için Cumhurbaşkanı ile görüştüğünü söyleyerek "Cumhurbaşkanımızla tekrar konuştum, elçiye zeval olmaz dedim. İsteğinizi ve siteminizi ilettim. Cumhurbaşkanımız söz vermedim ama durumun farkındayım dedi. Binali Bey'le konuşalım değerlendirme yapalım gerekirse gündeme alırız dedi. Bunu böyle yazayım mı dedim, yaz dedi. Yani yok demedi" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Beştepe Külliyesinde yaptığı basın toplantısında kendisine yöneltilen soruları cevapladı. Kendisine yöneltilen sorulardan birisi de uzun zamandan beri gündemde olan ve bir türlü olumlu bir cevap bulamayan bedelli askerlik ile ilgili oldu. İbrahim Kalın da diğer hükumet yetkilileri gibi ümit veren bir açıklamada bulunmadı.

Yurt dışında yaşayan ve dövizle askerlik yapacak gurbetçi vatandaşlar için son Kanun Hükmünde Kararname’de (KHK) düzenlemeye gidildi. Buna göre, dövizle askerlik için vatandaşların gerçekleştireceği ödeme işleminin muhabir bankaya gerek kalmaksızın başkonsolosluklarda yapılabilmesinin yasal zemini sağlandı.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Caniklibedelli askerlik konusunda, "Gündemimizde bedelli askerlik konusu yok. Öngörülebilir zaman dilimi içinde, içinde bulunduğumuz an ve zaman itibariyle böyle bir düşüncemiz yok" dedi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN