Bedelli askerlik sevk tarihleri belli oldu

Bedelli askerlik sevk tarihleri belli oldu

Bedelli askerlik sevk tarihleri belli oldu. Yüzbinlerlerin merak ettiği haber geldi ve Bedelli askerlik celp ve sevk tarihleri açıklandı. Bedelli askerlik celp yerini www.turkiye.gov.tr adresinden sorgulayabilirsiniz.

Bedelli askerlik celp ve sevk tarihleri merakla bekleniyordu. Bedelli askerlik sevk tarihleri belli oldu. Şimdi askerliğini bedelli yapmak isteyen yüzbinler Bedelli askerlik celp yeri sorgula yapıyor. Bedelli askerlik celp ve sevk tarihleri www.turkiye.gov.tr adresinden öğreniliyor. İşte bedelli askerlik sevk tarihleri ile ilgili haberimizin detayları...

Başvuru işlemlerini tamamlayan ve planlamaya dahil edilen 633 bin bedelli askerlik adayının celp ve sevk tarihleri belli oldu. Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, bedelli askerlik yükümlüsü olan vatandaşların 21 gün temel askerlik yapacakları birlik bilgileri, yoklama durumları ve sevk evrakını alabilecekleri tarihlerin "www.turkiye.gov.tr" adresinden ilan edildiği belirtildi.

18-11/19/bedelli.jpg

Yükümlülerin durumlarına ait bilgileri, askerlik şubelerinden de öğrenebilecekleri vurgulanan açıklamada, temel eğitime sevk edilecek yükümlülerden yoklaması olmayanların yoklamalarını sevkleri öncesinde yapması gerektiği, yoklamasını yaptırmış olsalar bile rahatsızlığını beyan eden yükümlülerin muayene için tekrar askerlik şubelerine müracaat edebilecekleri kaydedildi.

Açıklamada, birliklerine planlanan zamanda katılmayan yükümlülere Askerlik Kanunu'nun 47'nci maddesinde belirtilen hususlar haricinde işlem tesis edilmeyeceği ve bu yükümlülerin kapsam dışı kalabilecekleri ifade edildi.

E-Devlet üzerinde yer alan ASAL Bedelli Sınıflandırma Sonuç Sorgulama ekranı, yoğunluk nedeniyle zaman zaman yanıt veremeyebiliyor.

18-11/19/asker.jpg

CELP DÖNEMİ NEDİR?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve Askerlik çağına gelmiş, erkek çocuklarının nüfusa bağlı oldukları il ya da ilçedeki askerlik şubeleri tarafından askere alınacakları dönemi ya da zamanı gösteren çizelgelere "Celp dönemi" denir.

SİLAH VE RÜTBE EĞİTİMİ VERİLECEK

Bedelliden yararlanacakların alacağı eğitime ilişkin de askeri kaynaklardan, "Askerlik hizmetini yapan bütün gençlerimizin aldığı temel eğitimleri alacaklar. Normalde bu eğitimin süresi 28 gündür. Bedelliden yararlanacaklar için bu süre 21 olarak belirlendi. Eğitim süresindeki bir haftalık eksiklik hızlandırılmış bir eğitimi gündeme getirecektir. Temel olarak aynı eğitim programı uygulanacak. Ancak sürenin kısalığı nedeniyle eğitimin bazı uygulamaları kapsam dışında tutulacak" bilgisi verildi.

Eğitimin içeriğine ilişkin, "Normal eğitim programında olan yat-kalk da dahil yürüyüş ve sporla selamlama eğitimleri, atış da dahil silah eğitimi, rütbeleri tanıma ile milli güvenlik de dahil normal askeri eğtimi programında yer alan teorik dersler" bilgisi aktarılırken, silah eğitiminde silahı söküp takmak ve hedefe üç atışın yer alacağı belirtildi.

18-11/19/bedell.jpg

 BAKAN AKAR GEÇTİĞİMİZ HAFTA DUYURMUŞTU

Bedelli askerlik celp tarihlerinin bu hafta içerisinde açıklanacağını geçtiğimiz hafta yaptığı duyuru ile ifade eden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, celp dönemlerinin 2020 yılına kadar devam edeceğini aktarmıştı. İşte, Bakan Akar'ın geçtiğimiz hafta yaptığı o açıklama;

"Bunların dışında kalan gençlerimizin bedelli askerlik kapsamında yapacakları eğitim çalışmaları 24 Kasım 2018 ile 7 Şubat 2020 arasında toplam 37 celp halinde icra edilecektir. Bu gençlerimizin eğitim faaliyetleri 48 ilimizde kara, deniz ve hava ile Jandarma Genel Komutanlığına ait toplam 92 birliğimizde gerçekleşecektir. Bunlarla ilgili çalışmalarımız son aşamasına geldi. Önümüzdeki hafta bu gençlerimizin ne zaman, hangi ilde, hangi birlikte temel eğitim görevini yapacakları kamuoyuyla paylaşılacaktır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN