Bedelli askerlikte son durum nedir? Bedelli askerliğe kalıcı çözüm geliyor!

Bedelli askerlikte son durum nedir? Bedelli askerliğe kalıcı çözüm geliyor!

Bedelli askerlikte son durum nedir? Başbakan Binali Yıldırım, Bedelli askerliğe kalıcı çözüm gelmesi gerektiğini son dakika açıklaması olarak yaptı. Milyonlarca kişinin askerlik durumuyla ilgili sorunlarının çözümü için hükümetin çalışmaları sürüyor. Başbakan Yıldırım'ın bedelli askerlik ile ilgili az önce yaptığı açıklamaları haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.

Bedelli askerlikte son durum nedir? Bedelli askerlik ile ilgili hükümetten açıklamalar gelmeye devam ediyor. Son dakik açıklamasıyla Başbakan Binali Yıldıırm, Bedelli askerlik sorunuyla ilgili kalıcı bir çözüm olması gerektiğini ifade etti. Başbakan Yıldırım, TSK, Milli Savunma Bakanlığı ve Hükümetin bu konuyu ele alıp kapsamlı bir çözüm üreteceğini açıkladı. İşte bedelli askerlik ile ilgili son gelişmeler ve resmi açıklamalar.

BEDELLİ ASKERLİĞE KALICI ÇÖZÜM

Başbakan Binali Yıldırım, veda kapsamındaki ziyaretlerini sürdürüyor. Başbakan Yıldırım, bugün Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olarak gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Başbakan Binali Yıldıırm'ın Bedelli askerlik ile ilgili açıklamalarını haberimizde sizlerle paylşaıyoruz.

Şuan Cumhurbaşkanımız açık şekilde seçimden sonra bu konuyu ele alacağız demişti. Yeni Hükümeti'in önündeki gündem maddelerinden biri. Bedellide zaman zaman birikmeler oluyor. Şuan geldiğimiz noktada 5 milyonun üzerinden askerlik çağının üzerinde genç var. Ya askere alacağız ya yakalarından düşeceğiz. Yapısal ve kalıcı bir çözüm olması lazım. Bunu geçtiğimiz yıllarda başlattık ve 15 Temmuz'dan sonra da hızlandı.Sıkıntı, ülkemizin en büyük kaynağı olan gençlerimizin önündeki belirsizliği ortadan kaldırmak. Yapmamız gereken bu. TSK, Milli Savunma Bakanlığı ve Hükümet bu konuyu ele alıp kapsamlı bir çözüm üretecek mutlaka.

'ŞARTLAR OLUŞTU'

Başbakan Binali Yıldırım, "Yeni hükümetin gündemindeki konulardan birisi bu olacak. Bu bir reform. Bence şartlar oluştu. Bir birikim var, bunu bedelli ile sadece çözmek mümkün değil. Bütün boyutları ile ele almak lazım" demişti.

BEDELLİ ASKERLİK ÇIKACAK MI?

En fazla merak edilen yaş ve bedel konusu. 2011 yılında 30 bin lira, 2014'te 18 bin lira olarak açıklanmıştı. Şimdi bu iki rakamın ortasında olması bekleniyor 20 - 25 bin lira olması bekleniyor Yaş konusunda da 28 yaş sınırı olacak şeklinde değerlendirmeler var, daha önce de 28 yaş sınırı olmuştu. 25 yaş talebi var. Yerel seçimlerden hemen sonra bedelli askerlik çıkarılacak. Ücret konusunda 20 bin lira civarında olacak diye konuşuluyor. Zorunlu askerlik konusunda yapılacak değişiklikler ile birlikte bedelli konusu da yeniden masada. Edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı’na sadece bedelli askerlikle ilgili değil, profesyonel ordudan askerlik sürelerine, ordu yapılanmalarına kadar geniş kapsamlı bir yeni askeri yapılanma talimatı verirken, bedellinin ihtiyaç olduğu fikri herkes tarafından kabul ediliyor

Bedelli sonrasında da yığılmaların önüne geçmek için bir çalışma başlatılması talimatını veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay ve bakanlığın yanı sıra ilgili kurumlar, İçişleri Bakanlığı, YÖK gibi kurumlardan istişareler gerçekleştiriyor.

SEÇİM ÖNCESİ GÜNDEME GELMİŞTİ

24 Haziran seçimleri öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ bedelli askerlik hakkında açıklama yapmıştı. Açıklamalara göre, bedelli askerlik çalışmalarının seçim sonrasında yapılması  planlanırken, Bozdağ, ekim ayını işaret etmişti.

ERDOĞAN: HASSAS OLMALIYIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, "Bu bedelli askerlik konusunda Sayın Başbakan açıklama yaptı. Nasip olursa 24 Haziran'dan sonra hemen bu işe girmek olmaz, hassas olmalıyız. Askerle çalışmamız gerek. Bir yanda Afrin var Sincar var, Kandil var. Ortak aklı oluşturur hayırlısıyla adımı atarız" ifadelerini kullanmıştı.

YILDIRIM: VATANDAŞLARIMIZ ÖNÜNDE ENGEL

Başbakan Binali Yıldırım, bedelli askerlik hakkında, "Toplam 5.448.858 kişi var askerlikle ilişkisi devam eden. Ancak biz önümüzdeki sene 345.933 kişi alabileceğiz. Bunu 345.933’e böldüğümüz zaman 15.7 yıl, yaklaşık 16 yıl sürüyor. Bunların yaşlarını dondursak bile 16 yıl boyunca askerlik bu vatandaşlarımızın önünde bir engel, sorun olarak devam edecek; gerçek bu" demişti.

CANİKLİ: HAZILIKLIYIZ

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli de yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamasından sonra biz bakanlık olarak gerekli bütün çalışmaları yaptık.Şu anda biz hazırız, bütün alternatiflerimizle hazırız" diye konuşmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN