Bedelli isim sorgulama! e devlet giriş bedelli askerlik isim sorgulama ekranı

Bedelli isim sorgulama! e devlet giriş bedelli askerlik isim sorgulama ekranı

Bedelli askerlik isim listesi sorgulama ekranı haberimizde. Bedelli askerlik başvurusu yaparak 6 Ekim'de silah altına alınacak olanların isimleri 6 Eylül'de açıklanacak. Peki askere alınacaklar isimlerini nasıl sorgulayacak? E-Devlet girişi ile bedelli askerlik isim listesi sorgulaması yapak için sayfamıza bakmanız yeterli.

Bedelli askerlik isim listesi sorgulama ekranı için hemen tıkla. Bedelli askerlik süreci tüm hızıyla devam ediyor. Bedelli başvurusunda bulunarak işlemlerini tamamlayan ilk grup 6 Ekim'de 21 günlük eğitime başlayacak. 6 Ekim'de bedelli askerlik yapacak olanların isim listesi ise yarın (6 Eylül) belli olacak. E-Devlet sitemine giriş yaparak bedelli askerlik isim listesi sorgulanabilecek. Bedeli askerlik ile ilgili son dakika gelişmeleri ve e-devlet giriş ekranını haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.

BEDELLİ ASKERLİKTE İSİM LİSTESİ BELLİ OLUYOR

6 Ekim’de bedelli askerlik kapsamında silah altına alınacak askerlerin isim listesinin yarın açıklanacağı bildirildi. Bedelli askerlikle ilgili son dakika açıklamaları geldi. Yapılan açıklamada başvuru yapanların sayısının 470 bini aştığı belirtildi. 120 binden fazla kişinin ise ücretlerini yatırdığı aktarıldı. Öte yandan 6 Ekim'de bedelli askerlik yapacakların isimleri yarın açıklanacak.

E-DEVLET BEDELLİ ASKERLİK İSİM LİSTESİ SORGULAMA İÇİN TIKLA

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURU ŞARTLARI

Düzenlemeye göre, bedelli askerlikten 1 Ocak 1994 tarihi de dahil, bu tarihten önce doğup 15 bin Türk lirası ödeyenler yararlanabilecek. Uygulamadan faydalanacaklar 21 gün temel askerlik eğitimi alacak.

Yurt dışında yaşayanlar ile resmi olarak yurt dışında 3 yıldan daha fazla çalışanlar, 2 bin avro ödemeleri ve Milli Savunma Bakanlığınca verilecek uzaktan eğitimi almaları halinde askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacak.

Kanuna göre, bedelli askerlikten faydalanmak isteyen hak sahipleri, 3 Ağustos'ta başlayan ve 3 Kasım'a kadar sürecek üç ay boyunca başvurularını e-Devlet üzerinden, ayrıca yurt içinde askerlik şubeleri ile yurt dışında konsolosluklar aracılığıyla yapabilecek.

Hak sahibi olduğu belirlenerek müracaatı kabul edilen yükümlüler, başvuru belgesini aldıktan sonra bankaya 15 bin lira yatıracak. Yükümlüler, bedeli yatırdığını gösteren dekontu askerlik şubelerine teslim ederek celp duyurusunu bekleyecek.

İLK BİRLİKLE BELLİ OLDU 

Bedelli askerlik uygulamasına ilişkin celp takvim süreci de işliyor. Müracaat sürecini tamamlamış bedelli askerlik hizmetine tabi yükümlülerden, üç celp döneminden ilkinde temel askerlik eğitimi alacaklara ilişkin bilgiler, e-Devlet sistemi üzerinden yayımlanmıştı.

Yükümlüler, temel askerlik eğitimi alabilecekleri birlikleri sistem üzerinden öğrenirken bilgiler, ayrıca yükümlülerin adlarına kayıtlı cep telefonlarına da mesaj olarak da gönderilmişti.

Milli Savunma Bakanlığınca, bedelli askerlikten faydalanmak isteyenlere üç celp döneminde temel askerlik eğitimi verileceği, ilk celp döneminde birliklere sevk işleminin 15 Eylül'de, ikinci sevk işleminin 6 Ekim'de, üçüncü sevk işleminin de 27 Ekim'de yapılacağı açıklanmıştı.

İkinci celp dönemine ilişkin sevk bilgileri 6 Eylül'de, üçüncü celp dönemine ilişkin bilgiler de 27 Eylül'de e-Devlet sistemi üzerinden ilan edilecek. İlk 3 dönemde yer almayan diğer yükümlülerin celp planlaması da 3 Kasım'dan sonra ayrıca duyurulacak.

İŞLEMLERİNİ GECİKTİRENLER KAPSAM DIŞINA ÇIKARTILACAK

Celp dönemleri ilan edilen yükümlülerin, yoklamalarını celp dönemleri için belirlenen ve e-Devlet'te kişisel olarak belirtilen yoklama tarihine kadar tamamlamaları gerekecek. Gerekli işlemleri süresi içinde tamamlamayan yükümlüler, bedelli askerlik kapsamı dışına çıkartılacak.

BEDELLİDEN DAHA ÖNCE KAÇ KİŞİ YARARLANDI?

1987’de 18 bin 433, 1992’de 35 bin 111, 1999’da 72 bin 290, 2011’de 69 bin 73 ve 2014’te de 203 bin 824 kişi askerlik hizmetlerini bedelli olarak yapmıştı.

YENİ ASKERLİK SİSTEMİ

Yeni sistemde tek tip askerliğe geçilecek ve kalıcı bedelli gelecek. Buna göre, profesyonel ordu sistemine geçilinceye dek herkes için öngörülen askerlik hizmeti sağlanmış olacak. Üzerinde çalışmaların devam ettiği yeni askerlik sisteminin bedelliye ihtiyaç duyulmayacak bir sistemi alternatifli olarak getireceği belirtiliyor.

2 AYLIK ASKERLİK GÜNDEMDE

Milliyet'in haberine göre, süre olarak öne çıkan düşünce 2 ay. Belirli bir para yatırılarak 2 ay askerlik yapılması ve böylece sürekli yaşanan bedelli tartışmalarından bitirilmesi hedefleniyor.

Ayrıca uzun ve kısa olan eski sistemin de kalması ve isteyenin istediği sisteme göre askerliğini yapması da düşünülüyor.

Önümüzdeki günlerde hem süre hem de ücret çalışması alternatifli olarak Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak ve son karar verilecek. Ardından 2018 yılı itibariyle bedelli askerlik başvurularının bitimiyle yeni sistemin detayları belli olacak.

9 AYLIK TEK TİP ASKERLİK

Bir diğer gündem ise 9 aylık tek tip askerlik. Vatan hizmetinin herkes için eşit şartlarda olması, eğitimli insan gücünden daha uzun ve etkin biçimde yararlanılması'' prensibiyle hareket edilerek profesyonel ordu sistemine geçiş yapılıncaya değin herkes için 9 Aylık Tek Tip Askerlik uygulamasının hayata geçirilmesi planlıyor.

TEK TİP ASKERLİK NEDİR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz ay yaptığı konuşmada; “Gereken hazırlıkların ve planlamaların yapılmasının ardından Türkiye’yi bir daha bedelli kanunlarına ihtiyaç duyulmayacak bir askerlik sistemine kavuşturmuş olacağız” dedi. Bunun üzerine dikkatler yeni sistemin ayrıntılarına çevrildi.

Kulislerdeki yeni sistemle ilgili öne çıkan 9 ay tek tip askerlik fikri gerçek olursa hali hazırda devam eden 12 ay zorunlu askerlik süresi 9 aya düşmüş olacak. Ancak lisans mezunu erlerin 6 ay olan zorunlu askerliği ise 9 aya çıkmış olacak. Kulislerde konuşulan yeni sitem yasalaşırsa; bedelin ödenmesi halinde ise 9 aylık askerlik 3 ay temel eğitimden ibaret olacak.

Bedelli askerlik isim listesi sorgulama ekranı haberimizde. Bedelli askerlik başvurusu yaparak 6 Ekim'de silah altına alınacak olanların isimleri 6 Eylül'de açıklanacak. Peki askere alınacaklar isimlerini nasıl sorgulayacak? E-Devlet girişi ile bedelli askerlik isim listesi sorgulaması yapak için sayfamıza bakmanız yeterli.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN