Bedellide son durum! MKYK'da Bedelli askerlik oylaması

Bedellide son durum! MKYK'da Bedelli askerlik oylaması

Bedelli askerlikte son durumu sayfamızdan görebilirsiniz. MKYK'da bedelli askerlik oylaması yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bedelli askerlik ile ilgili açıklamalarını ve bedelli askerlik oylaması ile ilgili bilgileri haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.

Bedelli askerlik oylaması AK Parti MKYK'da yapıldı. Peki bedelli askerlikte son durum nedir? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bedelli askerlik ile ilgili MKYK toplantısında oylama yaptı. Bedelli askerlik oylaması sonucu ret verenler çoğunlukta oldu. 

Türkiye, 24 Haziran'daki seçimlere kilitlenmişken, siyasi konuların yanı sıra bedelli askerlik konusu da gündemin en sıcak konularından biri oldu. Geçtiğimiz gün yapılan AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) toplantısında bu konunun da gündeme geldiği öğrenildi.

MKYK'DA ÜYELERDEN FARKLI GÖRÜŞLER

Bazı MKYK üyelerinin konuyu gündeme getirip, "Büyük beklenti var" denilen bedelli askerlikle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan da, "Bize de talepler geliyor" dedi. Erdoğan'ın, "Siz ne düşünüyorsunuz" demesi üzerine söz alan bazı MKYK üyeleri görüş bildirdi.

"Büyük beklenti oluşturan bu talebin karşılanmasını" isteyenlerin yanı sıra Suriye'deki operasyonların sürdüğü bir dönemde bedelli askerlik uygulamasının getirilmesinin doğru olmayacağını ve tepkiyle karşılanacağını söyleyenler de oldu.

OYLAMA YAPILDI

Birçok üye de görüş bildirmek için söz talebinde bulununca Erdoğan, "Böyle olmayacak, kimler istiyor, kimler istemiyor" diyerek oylama yaptırdı. Erdoğan, karşı çıkanların çoğunlukta olduğu oylamanın ardından da, "Seçim ortamında böyle bir gündemi doğru bulmam" diyerek tartışmaya son verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN