Betül Tanbay kimdir? Neden gözaltına alındı? Boğaziçi Üniversitesi öğretim görevlisi gözaltında

Betül Tanbay kimdir? Neden gözaltına alındı? Boğaziçi Üniversitesi öğretim görevlisi gözaltında

Betül Tanbay kimdir? Neden gözaltına alındı? sorusu gündemde. Boğaziçi Üniversitesi öğretim görevlisi gözaltına alındı haberlerinden sonra Betül Tanbay'ın hayatına dair ayrıntılar haberimizde...

Haberimizde Betül Tanbay kimdir? Neden gözaltına alındı? sorularının yanıtını bulabilirsiniz.  Boğaziçi Üniversitesi öğretim görevlisi gözaltına alındı haberlerinden sonra vatandaşlar Betül Tanbay'ın neden gözaltına alındığını ve Tanbay'ın hatayını merak etmeye başladı. İstanbul polisi, sabah saatlerinde çeşitli üniversitelerde görev yapan akademisyenlere yönelik bir operasyon yaptı. Operasyon kapsamında Betül Tanbay'da gözaltına alındı. İşte Betül Tanbay hakkında merak edilen detaylar...

BETÜL TANBAY NEDEN GÖZALTINA ALINDI?

Gözaltına alınanlar arasında Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Turgut Tarhanlı, Boğaziçi Üniversitesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Betül Tanbay ile gazeteci Çiğdem Mater de var. Bu sabah son dakika haberlerinde İstanbul'da düzenlenen operasyon var. Gözaltına alınan Betürl Tanbay'ın neden gözaltına alındığı henüz açıklanmadı. Konu hakkındaki son dakika gelişmlerini haberimizden takip edebilirsiniz. 

18-11/16/betul-tanbay-kimdir-neden-gozaltina-alindi-bogazici-universitesi.jpg

BETÜL TANBAY KİMDİR?

1982'de Strasbourg'daki Université Louis Pasteur'da Matematik bölümünden mezun olan Tanbay, 1984'te ABD'de Berkeley Üniversitesinde yüksek lisansını, 1989'da yine Berkeley'de doktorasını yaptı. 

Prof. Dr. Betül Tanbay Boğaziçi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü öğretimüyesi ve ünlü matematikçi Cahit Arf tarafından 1948 yılında kurulan Türk Matematik Derneği’nin 62 yıl sonra seçilen ilk kadın başkanı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN