CHP'li Bülent Tezcan: Derin devlet suç örgütüdür

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un gündemin nabzını tuttuğu Bi' Karar Ver programına, haftanın ikinci günü CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan konuk oldu. Derin devlet tartışmalarının artmasıyla birlikte yapılan yorumlara Tezcan, şöyle açıklık getirdi: Devletin derini sığı olmaz. Derin devlet, suç örgütüdür. Devlette gücü eline almış, bunu sempatik göstermeye çalışan kesimin, suç örgütleriyle iç içe geçmesi... Adına derin devlet demişler. Geçin bunları.

DEMET İLCE | KARAR

Bi'Karar Ver'e bugün, CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan oldu. Tezcan, derin devlet kavramının ne anlama geldiğini açıkladı ve gelecek seçime dair önemli yorumlarda bulundu.

DERİN DEVLET SUÇ ÖRGÜTÜDÜR

Sedat Peker'in son açıklamalarından sonra derin devlet kavramının tekrar gündeme gelmesiyle, 'Türkiye 90'lı yıllara geri mi dönüyor?' sorusu tartışılmaya başlandı. Tezcan şu değerlendirmede bulundu:

"Devletin derini sığı olmaz. Derin devlet suç örgütüdür. Devlette gücü eline almış, bunu sempatik göstermeye çalışan kesimin, suç örgütleriyle iç içe geçmesi.. Adına 'derin devlet' demişler. Geçin bunları."

90'lı yıllarda, mafya oluşumlarının içerisinde yer almakla suçlanmış olan Sedat Peker'in son açıklamalarına ise şöyle yorum yaptı:

"Türkiye açısından çok rahatsız edici ve skandal. Siyaseten iktidarın, yetkililerin ve yargının bu mesele yokmuş gibi üç maymunu oynamaları kabul edilebilir değil. Saray da, hükümet de, yargı da üç maymunu oynuyor."

"İKTİDARIN DÖKÜLMÜŞLÜĞÜNÜN FOTOĞRAFI"

İktidarın, mafyayla birlikte iş tutma noktasında olduğu görüşünü savunan Tezcan, şöyle devam etti:

"İktidarın dökülmüşlüğünün çok net bir fotoğrafıdır. Bir iktidar çökmeye başladığında kirli ilişkilerin parçası olur. Belli ki iktidar, mafyayla birlikte iş tutma noktasında."

"PARTİLER SEÇİME İTTİFAK PROTOKOLÜYLE GİTMELİ"

Önümüzdeki seçim süreci ile ilgili konuşan Tezcan, partilerin seçime hükümet programı niteliğinde bir ittifak protokolüyle gitmelerini önerdi. Tezcan, "Seçimden önce Türkiye bir tahribat içerisinde. Bu tahribata yönelik sistemle ilgili bir çıkış yolu önermeliyiz. Partiler, seçime 'ittifak protokolü'yle gitmeli." diye konuştu.

Tezcan, Millet İttifakı'nın neden belirli bir adayı olmadığı sorusuna şöyle cevap verdi:

"Millet ittifakı belirli bir adaya odaklanmamış olması, rezervlerinin ve angajmanlarının olmadığı anlamına geliyor. Bu, birini Cumhurbaşkanı yapmak olarak tarif ediliyorsa, hedefe ulaşmak için geride kalan her şey teferruat olur. Millet İttifakı'nın istediği, herhangi bir ismi Cumhurbaşkanı yapmak değil. Bizim başka büyük hedeflerimiz var. Türkiye sıkışmış durumda, ekonomi tıkandı, Türkiye ağır bedeller ödüyor. Eğitim tıkanmış. Bütün bunların içinde bir çıkışa ihtiyaç var" dedi ve ekledi:

"Siyasetin iki ayağı var. Birincisi olumsuzlukları eleştireceksiniz, ikincisi çıkış yolunu göstereceksiniz ve nasıl çıkılacağı konusunda güven vereceksiniz."

Tezcan'ın ele aldığı diğer başlıklar şöyle:

Hasta ve ölüm sayılarının gizlendiği ortaya çıktı. Vakaları, günde 2 bin aşağı çekerseniz, 5 binin altına düşürürsünüz. 100 milyon doz aşı getirip 50 milyon vatandaş aşılanabilir. Geriye 500 milyona yakın para kalıyor.

AK Parti lebaleb kongrelerinden önce ölüm 10 bindi. O süreden bu yana 4 kat arttı. Türkiye'nin dört bir yanından insanları otobüslere doldurup, Ankara'da kurultay alanında topladılar, sonra tekrar Türkiye'ye dağıttılar.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN