Bişkek'te çakılan Türk kargo uçağı Çizmecilerin Isparta'dan sonra ikinci kazası

Bişkek'te çakılan Türk kargo uçağı Çizmecilerin Isparta'dan sonra ikinci kazası

Bişkek'te çakılan ACT Havayolları'na ait Türk kargo uçağının, 9 yıl önce düşen Atlasjet uçağı ile bağlantılı olduğu ortaya çıktı. ACT hisselerinin yüzde 49’u Çinli HNA Grubu’na, yüzde 50,9'u da Dağlar Çizmeci'ye ait. Dağlar Çizmeci, düşen Atlasjet uçağının kiralandığı Worldfocus Havayolları'nın ortağı Yavuz Çizmeci'nin oğlu.

ÖZEL HABER KENAN BUTAKIN / İSTANBUL 

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek’te, ACT Havayolları'na ait Türk kargo uçağı düştü. Kazada ilk belirlemelere göre 5 mürettebat ve yerde 27 sivil hayatını kaybetti. Kazanın yoğun sis ve hava şartlarından dolayı gerçekleştiği iddia edildi.

ACT Havayolları, açıklamasında Hongkong - Bişkek seferi yapan TC-MCL tescil işaretli uçağın Bişkek'e inişte bilinmeyen nedenle pist başına düştüğü belirtildi. Açıklamada, “Dört kişilik ekibimizin son durumu hakkında net bilgilere ulaştığımızda tekrar bilgi verilecektir” denildi.

YÜZDE 50,9'U DAĞLAR ÇİZMECİ'NİN

Boeing 747-400F tipi uçağın hisselerinin yüzde 49'u Çinli HNA Group tarafından 2011 yılında satın alındı. Hisselerinin yüzde 50,9'u Dağlar Çizmeci'de ve yüzde 0.9'u da diğer Türk ortaklarında bulunmaktaydı. Dağlar Çizmeci'nin de, 9 yıl önce düşen ve 50 yolcu ile 7 mürettebatın hayatını kaybettiği Isparta'daki Atlasjet kazası davasında ihmali olduğu için 11 yıl 8'er ay hapis cezası alan Yavuz Çizmeci'nin oğlu olması da gözleri Atlasjet kazasına çevirdi. O dönemde WorldFocus Havayolları adlı şirketin ortağı olan Yavuz Çizmeci, düşen MD83 model uçağın denetim ve bakımlarını yaptırmadığı için suçlanmıştı. 

17-01/16/587c846318c77309b4475f08.jpgUçağın parçaları etrafa savruldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN