Bit pazarında bulunan madalya ve şiltler askeri müzede

Bit pazarında bulunan madalya ve şiltler askeri müzede

Genelkurmay Başkanlığı, Ankara İskitler’de kurulan bit pazarında satılan Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Semir Sancar’ın madalya ve şiltlerini satın aldı. Sancar’ın madalya, şilt, plaket ve rozetlerinden oluşan 48 parça özel eşyası Harbiye’deki Askeri Müze’de sergilenmeye başlandı.

Hürriyet'in haberine göre Sancar’ın madalya ve şiltlerinin bitpazarında satışa sunulması ve bunların koleksiyoner Necdet Doğan tarafından satın alındığının ortaya çıkması üzerine, Genelkurmay Başkanı Orgenaral Hulusi Akar devreye girdi.

17-08/23/599daf7f0f25442a204037ed.jpg

ATEŞE BAŞKANI GÖRÜŞTÜ

Orgeneral Akar’ın verdiği talimatla Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik (ATESE) Etüt Dairesi Başkanı Tuğgeneral Necdet Tuna, koleksiyoner Doğan’la irtibata geçerek görüştü. Hafta başında yapılan görüşme sonrası Doğan’ın bitpazarında bulduğu Sancar’a ait 48 parça özel eşyası bedeli ödenerek satın alındı. Kontrolden geçirilen eşyalar İstanbul Harbiye’deki Askeri Müze’de sergilenmeye başlandı.

17-08/23/599daf6e0f25442a204037eb.jpg


KIBRIS KAHRAMANI

Türkiye’nin 16’ncı Genelkurmay Başkanı olan Sancar, 20 Temmuz 1974’de Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kıbrıs’ta başlattığı ve 14 Ağustos 1974’te Türk birliklerinin başkent Lefkoşa’ya girmesiyle sonuçlanan Kıbrıs Barış Harekâtı’nı yönetmişti. 6 Mart 1973 - 7 Mart 1978 tarihleri arasında 5 yıl boyunca Genelkurmay Başkanlığı yapan ve ‘Kıbrıs Kahramanı’ olarak bilinen Sancar, 8 Aralık 1984’te vefat etmişti. Koleksiyoner Doğan, “Sancar gibi bir kahramanın eşyalarının bitpazarına düşmesi üzüntü verici” demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN