Bitmeyen davada FETÖ parmağı

Bitmeyen davada FETÖ parmağı

Agos gazetesi genel yayın yönetmeniyken 19 Ocak 2007’de uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin dava, cinayetin 11. yılında da devam ediyor.

Özellikle 17-25 Aralık İstanbul merkezli kumpas soruşturmalarından sonra farklı bir boyutta seyreden, FETÖ irtibatları nedeniyle kamu görevlileri ve soruşturmayı yürüten eski savcıların sanık olarak yer aldığı dava, yapısı, başkanları, hakimleri ve savcıları da değişen İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. Yeni iddianamelerle FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in de dahil edildiği 11’i tutuklu, 10’u firari 85 sanıklı davada, FETÖ soruşturmaları kapsamında da tutuklu bulunan eski İstihbarat Dairesi Başkanı Ramazan Akyürek ve eski İstihbarat Dairesi Başkanlığı C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer’in de aralarında bulunduğu sanıkların çoğunun savunması alındı. Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yetvart Danzikyan ise, “Hrant idealleri olan, bu işe hayatını vakfetmiş birisiydi. Bunu ona hayatıyla ödettiler. Yargılama daha da sürecek gibi gözüküyor. Uzun sürsün ama Hrant Dink’i ‘vur’ diyenler ortaya çıksın, bizim talebimiz budur” diyerek çağrıda bulundu.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN