BM Kıbrıs Özel Temsilcisi: Pek çok konu çözüme kavuştu, diğerlerinde de çözüme yakınız

BM Kıbrıs Özel Temsilcisi: Pek çok konu çözüme kavuştu, diğerlerinde de çözüme yakınız

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, Cenevre'de gerçekleşen Kıbrıs görüşmelerine dair pek çok konunun çözüme kavuştuğunu söyledi. Haritalar, iki tarafın harita uzmanlarının kontrollerinin ardından yerel saatle 19.50'de BM'nin çelik kasasına alınarak kilitlendi.

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, Cenevre’de devam eden Kıbrıs müzakerelerinde uzun zamandır görüşülen bazı konularda çözüme ulaşıldığını söyledi ve yarının tarihi bir gün olacağını kaydetti.

Liderlerin bugünkü ikinci görüşmesinde karşılıklı haritaların sunulacağını vurgulayan Eide, neredeyse tüm konulara dokunduklarını ve bir kısmını da çözdüklerini belirtti.

ZOR KONULAR ÇÖZÜLDÜ

BM Cenevre Ofisi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Eide, Cenevre’de Pazartesi günü başlayan müzakerelerin planlandığı gibi gittiğini belirterek, uzun zamandır görüşülen bazı zor konuların çözüme kavuştuğunu, diğer konularda da çözüme yakın olduklarını kaydetti.

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, Cenevre'de devam eden Kıbrıs müzakerelerinde tarafların kendi haritalarını bugün sunacaklarını, haritaların BM'nin muhafazası altında olacağını ve kamuoyu ile paylaşılmayacağını duyurdu.

HARİTALAR SUNULDU

İsviçre'deki BM Cenevre Ofisi'nde devam eden Kıbrıs müzakerelerinde taraflar haritalarını sundu. Haritalar, iki tarafın harita uzmanlarının kontrollerinin ardından yerel saatle 19.50'de BM'nin çelik kasasına alınarak kilitlendi.

12 OCAK'TA KIBRIS KONFERANSI

Dışişleri Bakanlığı, Kıbrıs meselesine çözüm bulunması için Cenevre’de 12 Ocak 2017 tarihinde Kıbrıs Konferansı’nın gerçekleştirileceğini açıkladı.

SON AŞAMAYA GELİNDİ

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Kıbrıs meselesine çözüm bulunması için Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin İyi Niyet Misyonu çerçevesinde sürdürülen çabalar son aşamasına gelmiştir. Bu kapsamda garantör ülkeler Türkiye, Yunanistan ve Birleşik Krallık ile Ada’daki iki tarafın katılımıyla Cenevre’de 12 Ocak 2017 tarihinde Kıbrıs Konferansı gerçekleştirilecektir” denildi.

ÇAVUŞOĞLU CENEVREYE GİDİYOR

Açıklamada konferansa katılmak üzere Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun 11 Ocak’ta Cenevre’ye gideceği duyuruldu.
 
Kuzey Kıbrıs lideri Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in katıldığı BM himayesindeki görüşmeler pazartesi günü başlamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN