Bodrum'da göçmenleri taşıyan tekne battı: 1 ölü

Bodrum'da göçmenleri taşıyan tekne battı: 1 ölü

Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında göçmen teknesinin batması sonucu 1 kişi boğuldu, 16 kişi sahil güvenlik ekiplerince kurtarıldı.

Akyarlar Koyu'ndan, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın İstanköy Adası'na geçmeye çalışan 17 düzensiz göçmenin bulunduğu fiber tekne açıkta alabora olduktan sonra battı.

Muğla 112 Acil Çağrı Merkezine gelen ihbar üzerine bölgeye yönlendirilen sahil güvenlik ve jandarma ekipleri, 16 düzensiz göçmeni kurtardı, bir kadının cesedine ulaştı.

12 KİŞİ TEDAVİ ALTINA ALINDI

Karaya çıkartılan düzensiz göçmenlerden 12'si Bodrum'daki hastanelerde tedavi altına alındı. Yabancı uyruklulardan birinin hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, Akyarlar açıklarında bir grup düzensiz göçmen bulunan teknenin battığı bilgisinin alınmasına müteakip botların yanı sıra sahil güvenlik dalış ekibinin de görevlendirildiği belirtildi.

Bodrum Arama Kurtarma Derneğinin ambulans botu ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü botu ile bölgede bulunan ticari teknenin de arama kurtarma çalışmalarına katıldığına işaret edilen açıklamada, 16 düzensiz göçmenin kurtarıldığı kaydedildi.

Açıklamada, kurtarılan düzensiz göçmenlerin alınan ifadelerinde, batan teknede 17 kişinin olduğu anlaşıldığından arama kurtarma faaliyetlerine son verildiği bildirildi.

Bu arada, düzensiz göçmenlerin kurtarılma anı görüntülendi. Görüntülerde denizden sahil güvenlik botuna alınan bazı göçmenlerin baygın vaziyette olduğu dikkati çekti. Kayıtlarda limana getirilen çocukların sağlık personeli tarafından sedyeye alınarak müdahale edildiği görülüyor.

MUĞLA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN