Bombalanacak noktaları tek tek listelemiş

Bombalanacak noktaları tek tek listelemiş

Antalya’da 13 ay sonra yakalanan darbe girişiminin kilit isimlerinden Yarbay Özcan Karacan’ın, 15 Temmuz gecesi havalanan taarruz helikopterlerine beton delici mühimmat yükleyerek katliam yapmayı planladığı ortaya çıktı. Karacan’ın odasında da bombalanacak noktaların listesi çıktı.

EROL METİN

FETÖ’nün 15 Temmuz’daki hain kalkışması sırasında elindeki telsizle yönlendirdiği pilotlara sivil, polis ve asker ayrımı yapmaksızın darbeye direnenleri, ‘Vurma’ talimatı veren eski Kara Havacılık Taarruz Helikopter Tabur Komutanı Yarbay Özcan Karacan, 13 aylık bir kaçışın ardından önceki gün Antalya’da polislerce kıskıvrak yakalandı. Darbe girişiminin kilit isimlerinden biri olan, sözde Yurtta Sulh Konseyi üyesi Karacan’ın eylemleri, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı Kara Havacılık Komutanlığı iddianamesinde detayla şekilde yer alıyor.

İddianameye göre, 3 numaralı sanık konumundaki Karacan, kalkışmadan önce hem Güvercinlik Kışlası’ndaki şüphelilere ait odalarda hem de sivil adreslerde darbe planlaması toplantılarına katıldı. Cunta üyelerinin aldığı karar gereğince taarruz helikopterleri, pilot ve teknisyenlerin planlanması işini üstlendi. Günler öncesinden Malatya’ya giderek 2. Kara Havacılık Alayı’ndan Ankara’ya mühimmat, personel ve helikopter takviyesi yapılmasını sağladı.

Ayrıca şüphelilerin verdiği ifadeleri değerlendiren savcılık, askeri darbe girişiminin Kara Havacılık Komutanlığı’ndaki kısmının planlaması ve yönetilmesini gerçekleştiren Özcan Karacan gibi FETÖ mensuplarına, örgüt yöneticileri tarafından askeri birlikte kimlerin örgüt ile irtibatlı ya da iltisaklı olduğunun önceden bilgisinin verildiği, bir askeri personele askeri darbe girişimi kapsamında bir görev verilirken ya da başka bir askeri birlikte bulunan veya izinli olan personeli olay gecesi komutanlıktaki darbe faaliyetine çağırırken bu bilgiyle hareket ettikleri, sadece örgüt mensubiyeti bulunanlara bu kapsamda görev verildiğinin anlaşıldığını kaydetti. Çalışma ve hazırlıklar ise 2016 yılı Mayıs ayı içerisinde başladı.

Darbe girişiminin püskürtülmesi sonrası eski Yarbay Karacan’ın kışladaki odasında yapılan aramada, darbe faaliyetine katılarak helikopter kullanan pilotların isimlerinin ve saldırı gerçekleştirilen MİT, TÜRKSAT, dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın konutu, Başbakanlık konutu ile TİB’in adının yazılı olduğu not kağıtlarının ele geçirildiği bilgisi iddianameye yansıdı. Helikopterlerde kullanılacak mühimmatı ayarlamaya çalışan Karacan’ın, jandarmayla ortak tatbikat yapılacağı yalanıyla Mühimmat İkmal Astsubayı tanık Murat Fatih İlikci’ye kışla envanterinde beton delici mühimmat olup olmadığını sorduğu, depoda sadece 800 tane 20 mm’lik top mühimmatı bulunduğunu öğrenmesi üzerine bunları talep ettiği, bu mühimmatın 15 Temmuz gecesi uçuş gerçekleştiren saldırı helikopterlerinde kullanıldığı aktarıldı. Karacan’ın ayrıca, olay günü mühimmatlarla ilgilenen Mustafa Başçavuş’a “Çok güzel bir gösterimiz olacak onun için istiyorum. Mühimmatlar gelmezse çok üzülürüz. Özellikle jandarmaya çok güzel bir gösteri yapacağız” şeklinde müstehzi ifadelerle mühimmat istediği, saat 18.00 sıralarında talep ettiği malzemeleri teslim aldığı belirtildi.

BİZDEN OLMAYAN HERKESİ VURUN

Saat 22.00 sıralarında “Faaliyete başlıyoruz” diyerek helikopterleri havalandıran Karacan’ın, telsizden darbeci pilotlara “Bizden olmayan herkesi vurun”, “Üzerinde mavi lamba olan ne varsa vuracağız”, “Polisleri vurun”, “Özel Kuvvetler Komutanı Zeki Aksakallı Konya yoluna doğru ilerliyormuş, onu vurun” şeklinde verdiği talimatlar da iddianame sayfalarına yansıdı.

KIZININ KİMLİĞİ PLANLARINI BOZDU

FETÖ’cü yarbay Özcan Karacan’ın Antalya’da saklandığı dönemde, kendini rehber olarak tanıttığı öğrenildi. Karacan’ın eşkalini değiştirmek için aşırı kilo veren, saçını sakalını uzatıp kaşlarının arasını aldırdığı da belirlendi. İhbar üzerine başlatılan soruşturma sonucu yakalanan Karacan’ın sahte kimlikle dolaştığı tespit edilmişti. Ancak darbeci pilotun gözaltına alındığında yanında bulunan kızının gerçek kimlik kullanması bütün foyasını ortaya çıkardı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN