Boş yer kaldı cami yapalım

Boş yer kaldı cami yapalım

Şehirlerimizdeki plansız yapılaşmanın bir başka çarpıcı yansıması Trabzon’da yaşandı. Ortahisar’da Karadeniz Sahil Yolu kenarında istimlak edilen araziye cami yapılmasına karar verildi. İnşaat geçen yıl başladı ancak cami iki otoyolun ortasında kalınca ortaya ilginç manzara çıktı. Yetkililer de çareyi yolun iki tarafına köprü yapmakta buldu. Cemaat “Aklımıza bir soru takıldı” deyip sorumlulara seslendi: Vatandaş iki üst geçidi kullanacak da cenaze olursa buraya nasıl getirilecek?

1 Nolu Beşirli Mahalle’de bulunan Sahil Camisi ve arazisinin Karayolları tarafından yol yapımı sırasında geçtiğimiz yıllarda istimlak edilmesinin ardından mahallenin girişindeki yolların ortasına yeni bir caminin yapımına başlandı. Ancak cami yapılacak yerin iki yolun ortasında kalması tartışmaları da beraberinde getirdi.

Büyükşehir Belediyesi’nden ruhsat alınan camiye her iki taraftan da üst geçitten ulaşılabiliyor. Bir cenaze halinde cenazenin camiye nasıl getirileceğini merak ettiklerini belirten vatandaşlar, yaşlıların da camiye ulaşmasının zor olacağını düşünüyor.

Ömer Davulcu adlı vatandaş “Cami yolun karşı tarafına yapılabilirdi. Burada yapılmasına bir anlam veremedim” derken, Erdoğan Şamlı “Acaba Türkiye’de eşi benzeri var mı? Cami ve ibadethanelerin olması güzel de yaşlıların buraya ulaşımını düşünemiyorum. Yaşlılar üst geçitten merdivenleri ve yolu nasıl çıkacak? Yaklaşık 200-250 metre yürüyüp de camiye nasıl gelecek?” diye sordu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN