Bozdağ: Doğu Kudüs'ün Filistin'in başkenti ilanı tarihi bir dönüm noktasıdır

Bozdağ: Doğu Kudüs'ün Filistin'in başkenti ilanı tarihi bir dönüm noktasıdır

Başbakan Yardımcısı Bozdağ İslam Birliği Teşkilat'nda alınan kararla ilgili, "Dün İstanbul'da tarihi bir zirve yapılmıştır. Filistin davasında bir dönüm noktası yaşanmıştır, yeni bir safhaya geçilmiştir. Bugüne kadar olandan başka farklı bir durum ortaya çıkmıştır. Artık başkenti tanınan bir Filistin devleti vardır, bu devletin ve başkentinin tanınması çağrısı net şekilde ortaya konmuştur" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, İslam Birliği Teşkilatı'nda alınan kararı değerlendirdi. Bozdağ, Doğu Kudüs'ün Filistin'in başkenti ilan edilmesiyle ile ilgili yaptığı açıklamada" Artık Doğu Kudüs, Filistin devletinin başkentidir ve bu zirveye katılıp bildiriye imza atan ülkelerin tamamı Doğu Kudüs'ün Filistin'in başkenti olduğunu kabul ve ilan etmişlerdir. Bu, Filistin meselesinde, Filistin davasında, İsrail-Filistin arasındaki anlaşmazlıklarda tarihi bir dönüm noktasıdır, tarihi bir karardır" diye konuştu. 

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN