Dikkat soğuk hava geliyor: Meteoroliji'den kar ve don uyarısı | 5 günlük hava tahmini

Dikkat soğuk hava geliyor: Meteoroliji'den kar ve don uyarısı | 5 günlük hava tahmini

Türkiye haftaya soğuk ve yağışla havanın etkisi altına giriyor. Meteoroloji'nin son tahminlerine göre, bugün öğle saatlerinden sonra İstanbul, Marmara ve Ege'de yağış bekleniyor. Salı günü, kuzeybatı kesimlerinden başlayarak Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava etkisini, Çarşamba ve Perşembe günleri yurdun kuzeybatı, iç ve doğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde gösterecek. Bakan Veysel Eroğlu "Tüm Türkiye'yi kar kaplayacak" dedi.

Türkiye haftaya soğuk havanın etkisine girecek. Yarından itibaren kar ve sağanak yağış bekleniyor. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu da harita üzerinden önümüzdeki haftanın meteorolojik durumu hakkında bilgi verid ve ekledi: “Özellikle Çarşamba günü aşağı yukarı Türkiye’yi kar kaplıyor” dedi.

Meteroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, ülkemizin batı kesimlerinin parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Marmara'nın batısı, akşam ve gece saatlerinde Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege'de hava yağmur ve sağanak yağışlı olacak. Haftaya Türkiye soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek. Yağışlar yağmur, kar ve karla karışık yağmur şeklinde kendini gösterecek. Çarşamba ve Perşembe günlerine dikkat...

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Bugün Yağışların akşam ve gece saatlerinde Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydın'ın kıyı kesimleri ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah Marmara'nın güney ve doğusu ile sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.  

YAĞIŞLAR NERELERDE ETKİLİ OLACAK?

Meteoroloji'nin son tahminlerine göre, hava sıcaklığı ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı, Güneydoğu Anadolu'da kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinden sonra Marmara ve Kıyı Ege'de güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

İL İL HAVA DURUMU

Ankara: Parçalı ve az bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde pus ve sisli 14

İstanbul: Parçalı bulutlu ve sabah saatlerinde sisli, zamanla çok bulutlu ve akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 18

İzmir: Parçalı bulutlu ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sisli, zamanla çok bulutlu ve akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışlı (Yağışların gece saatlerinde il genelinde kuvvetli olması bekleniyor) 18

Adana: Az bulutlu ve açık 21

Antalya: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 19

Samsun: Parçalı ve az bulutlu 19

Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 15

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli 4

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 14

DİĞER İLLERİN HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Haftaya ise Türkiye soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek. Salı günü kuzeybatı kesimlerinden başlayarak Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava etkisini hissettircek. 

PAZARTESİ GÜNÜ YAĞMUR

Pazartesi günü, yurdun batısında görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur şeklindeki yağışlar, kuzey ve kıyı Ege ile Marmara'da yerel olarak kuvvetli olacak. Rüzgar, batı kesimlerde güney yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esecek.

Salı günü, iç ve batı bölgelerde görülecek yağışlar, kuzeybatı kesimlerde zamanla karla karışık yağmur ve kar şekline dönüşecek. Rüzgarın, Marmara ve Kuzey Ege'de kuzey, iç ve güney kesimlerde güney yönlerden kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

ÇARŞAMBA, PERŞEMBE KAR BEKLENİYOR

Çarşamba ve perşembe günleri ise kuzeybatı, iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışları görülecek. Hissedilir derecede sıcaklık azalmasının sebep olabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması, meteorolojik tahmin ve uyarıları takip etmesi gerektiği kaydedildi.Çarşamba günü Ankara, Sivas, Bolu, Eskişehir, Kütahya, Niğde, Aksaray, Afyonkarahisar, Ardahan, Kastamonu, Çankırı, Niğde, Karaman, Isparta gibi çok sayıda ilde kar yağışı görülecek. İstanbul'da ise salı günü karla karışık yağmur görülebilir.

KIYI EGE VE MARMARA'DA BUGÜN İÇİN DİKKAT

Meteoroloji, Kıyı Ege ve Marmara Bölgesi’nde kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Meteoroloji’den yapılan açıklamada, kuvvetli yağışlar nedeniyle, ani sel ve su baskını gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarıda bulunularak, şöyle denildi: "Bugün öğle saatlerinden sonra ve akşam saatlerinde Çanakkale ile Balıkesir’in batı kıyı ilçelerinde, bu gece ve yarın (Pazartesi) Kıyı Ege ve Marmara bölge genelinde görülecek yağışların kuvvetli (21-50 mm), Pazartesi günü ve Salı (29.11.2016) sabah saatlerine kadar İstanbul, Bursa, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, İzmir ve Manisa çevreleri ile Edirne’nin güney ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

5 İL İÇİN DON UYARISI

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, yarın sabahsaatlerine kadar Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman'da havanın az bulutlu ve açık geçmesi tahmin ediliyor. Açıklamada, rüzgarların hafif, yer yer orta kuvvette esmesinin öngörüldüğü, gece ve sabah saatlerinde lokal olarak pus ve sisle buzlanma ve don beklendiği, vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerektiği belirtildi.

BAKAN EROĞLU: ÇARŞAMBA'DAN SONRA DİKKAT

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere memleketi Afyonkarahisar’a gelen Bakan Eroğlu da basın mensuplarının hava durumu ile ilgili soruları üzerine eline aldığı harita üzerinden meteorolojik değerlendirmelerde bulundu.

Çarşamba günü tüm yurtta kar beklendiğini ifade eden Bakan Eroğlu, “Yağmur yağış geliyor, belki yarın kar gelir. Batıdan itibaren Allah nasip ederse gelmeye başladı. Önümüzdeki hafta herhalde salı, çarşambadan itibaren Türkiye’yi kaplayacak. Bugün pazar Trakya ve Ege’den başladı. Pazartesiden itibaren Afyon’a doğru geliyor. Salı günü Afyon, çarşamba aşağı yukarı Türkiye’nin doğu kısmını da kaplıyor. Perşembe, cuma öbür hafta sonunda yağışlar cumartesi günü terk ediyor. Sadece Ege Bölgesi'nde kalıyor, yani aşağı yukarı kar yağışları da başlayacak. İnşallah hayırlı olur, bereketli olur. Yani yağışlar bekleniyor. Bu yeşil olanlar tamamen yağış, bugün en batıdan başladı, Marmara, Ege genişleyerek gidiyor işte. Pazar, pazartesi, salı, çarşamba özellikle çarşamba günü aşağı yukarı Türkiye’yi kar kaplıyor. Şunlar kar yağışları, kar yağışları da başlıyor” diye konuştu.

TRAKYA İÇİN SALI GÜNÜNE DİKKAT

Trakya'da salı günü beklenen kar yağışı ile hava sıcaklarının düşeceği tahmin ediliyor. İl Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Türkiye'nin salı gününden itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak Balkanlardan gelen soğuk havanın etkisine girmesi bekleniyor. Soğuk hava dalgasının, salı günü Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da kar yağışına neden olacağı tahmin ediliyor. Karla birlikte hava sıcaklıklarının 10 derece düşeceği ön görülüyor. Kar yağışının çarşamba günü ise Trakya'dan Anadolu'ya geçmesi bekleniyor.

5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

16-11/27/haritatahmingun1.png

16-11/27/haritatahmingun2.png

16-11/27/haritatahmingun3.png

16-11/27/haritatahmingun4.png

16-11/27/haritatahmingun5.png

İSTANBUL/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN