Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe kimdir? Recep Altepe kaç yaşında ve nereli?

Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe kimdir? Recep Altepe kaç yaşında ve nereli?

Türkiye'de uzun bir süredir gündem olan isimler arasında yer alan Recep Altepe kimdir? Recep Altepe kaç yaşında ve nereli gibi sorularınızın yanıtını haberimizde bulabilirsiniz. Bursa'da uzun yıllar boyunca belediye başkanlığı görevini sürdüren Recep Altepe istifa edecek mi etmeyecek mi gibi sorular nedeniyle gündemin en önemli başlıkları arasında yer alıyor. Herkesin merak ettiği ise Recep Altepe kimdir? kaç yaşında ve nereli olduğu oldu. İşte tüm ayrıntılarıyla Altepe hakkında merak ettikleriniz ve hayat hikayesi hakkında detaylar...

Haberimizden merak ettiğiniz Recep Altepe kimdir kaç yaşında nereli gibi sorularınızın yanıtını bulabilir Recep Altepe'nin hayat hikayesini öğrenebilirsiniz. Bursa Belediye Başkanlığı görevini yürüten Altepe son günlerde ismi istifa edecek belediye başkanları arasında yer alıyordu. Ancak Altepe bu iddiaları yalanlasa da iddialar son günlerde iyice kuvvetlenmeye başladı. Peki herkesin merak ettiği tartışmalara neden olan Recep Altepe kimdir? Recep Altepe kaç yaşında ve nereli? Hayat hikayesinden başarı öyküsüne kadar tüm merak ettiklerinizi haberimizde bulabilirsiniz.

İSTİFA YOK DEMİŞTİ

Bosna Hersek'teki törenlere katıldıktan sonra geçen cuma günü Türkiye'ye gelen Recep Altepe, Atatürk Havalimanı'nda istifası ile ilgili olarak gazetecilere yaptığı açıklamada, "Benim böyle bir şeyim yok. Görevimiz belli, işimiz belli. İşimize devam ediyoruz. Bursa'ya dönüyorum. İnşallah görev devam edecek. Şu anda açıklanacak bir şey yok. Görevimin başındayım" demişti. Daha sonra Bursa'ya gelen Recep Altepe, hafta sonunu ailesi ve yakınlarının düğün törenine katılarak geçirmişti. Altepe, mesai arkadaşının oğlunun nikah töreninden çıkarken ise konuyla ilgili soruya, "Hayırdır? Yooo! Yok öyle bir şey yok! Yok abi yok. Yok abi öyle birşey yok. Sağol. Hayırlı Akşamlar" diyerek yanıtlamıştı.

ERDOĞAN'IN ASKER ARKADAŞI

Recep Altepe kamuoyunda “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asker arkadaşı” olarak tanınıyor. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan Erdoğan'ın asker fotoğrafında olduğu sonradan anlaşılan Altepe'nin Erdoğan'la asker arkadaşı olduğu ortaya çıktı.

17-10/23/asker-arkadasi.jpg

RECEP ALTEPE KİMDİR?

1959 senesinde dünyaya gelen Recep Altepe doğma büyüme Bursalıdır. İlk, orta ve lise öğrenimini Bursa'da tamamlayan Altepe, Gazi Üniversitesi'nde eğitimini devam ettirdi. Burada Mühendislik Fakültesi'nde Makine Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. 1983 senesinde kendi işini kurarak kalorifer, buhar kazanı imalatı, ısıtma-soğutma tesisatı ve proje işlerini yürütmüştür.

AK PARTİ'DEN BAŞKANLIĞA SEÇİLDİ

Recep Altepe, 2004 Türkiye Yerel Seçimleri'nde Osmangazi Belediye Başkanlığına, 2009 ve 2014 Türkiye Yerel Seçimleri'nde ise AK Parti'den Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildi. Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın askerlik arkadaşı olan Recep Altepe son günlerde görevinden istifası beklenen belediye başkanları arasındadır.

BAŞARILI BİR GRAFİĞİ VAR

Milli Görüş kökenli Recep Altepe 2004 yerel seçimlerinden beri de belediye başkanlığı koltuğunda oturuyor. 2004 yerel seçimlerinde Bursa, Osmangazi Belediye Başkanlığına seçilen Altepe 2009 ve 2014 Türkiye yerel seçimlerinde ise AKP'den Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildi. 2009 yılındaki seçimde yüzde 47,30'luk oy oranı ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Altepe 2014 yerel seçimlerinde ise yüzde 49,6 oy oranına ulaşmıştı. Bursa'da 2017 referandumunda ise ‘evet' oylarının oranı yüzde 53,2 olmuştu.

17-10/23/secim.jpg

Türkiye'de uzun bir süredir gündem olan isimler arasında yer alan Recep Altepe kimdir? Recep Altepe kaç yaşında ve nereli gibi sorularınızın yanıtını haberimizde bulabilirsiniz. Bursa'da uzun yıllar boyunca belediye başkanlığı görevini sürdüren Recep Altepe istifa edecek mi etmeyecek mi gibi sorular nedeniyle gündemin en önemli başlıkları arasında yer alıyor. Herkesin merak ettiği ise Recep Altepe kimdir? kaç yaşında ve nereli olduğu oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN