Bursa’nın iki ilçesinde su kesintisi! BUSKİ su kesintisi sorgulama! 16 Temmuz

Bursa’nın iki ilçesinde su kesintisi! BUSKİ su kesintisi sorgulama! 16 Temmuz

Bursa’nın Nilüfer ve Osmangazi ilçelerinde su kesintisi yapılacağı bildirildi. BUSKİ tarafından yapılan açıklamaları ve Bursa'daki su kesintilerinin hangi bölgelerde saat kaç arasında yapılacağını haberimizden görebilirsiniz.

Bursa’nın Nilüfer ve Osmangazi ilçelerinde su kesintisi yapılacağı bildirildi. BUSKİ tarafından Nilüfer’in Odunluk Mahallesi’nin Mihraplı Caddesi ile Eski Orhaneli Yolu’nun arasında kalan bölgesi ve civarında 17 Temmuz Salı günü 09.00 ile 18.00 saatleri arasında su kesintisi yapılacak.

Nilüfer’in Ahmet Yesevi Mahallesi Balat Caddesi’nin batısında kalan bölgesi, Balat Mahallesi’nin, Bey Sokak ile Mudanya Yolu arasında kalan bölgesi ve civarında 18 Temmuz Çarşamba günü 09.00 ile 18.00 saatleri arasında ve Osmangazi ilçesinde Hamitler Mahallesi Hacı Bektaş Caddesi’nin doğusunda, Akdoğan ve Gür caddeleri arasında kalan kısımda, Erdem Beyazıt Ortaokulu ve civarında ise 19 Temmuz Perşembe günü 09.00 ile 18.00 saatleri arasında su kesintisi yapılacağı bildirildi.

BUSKİ SU KESİNTİSİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

BORCU OLAN ABONELERİN BORÇLARI YAPILANDIRILIYOR

18.05.2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7143 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında, BUSKİ’ye borcu olan abonelerin borçları yeniden yapılandırıldı. Başvurular, 31 Temmuz 2018 tarihine kadar , en yakın BUSKİ şubelerinden  ve posta yolu ile yapılabilecek.

Uygulama, 31.03.2018 tarihi dahil olmak üzere bu tarihten önce olduğu halde kanunun yayımlandığı tarih itibarıyla ödenmemiş bulunan borçları kapsıyor. Borçlar peşin ödenebileceği gibi 6 ay, 9 ay, 12 ay ve 18 ay arasında değişen taksitlerle de ödeme yapılabilecek.

Kanun kapsamında, Su ve atıksu borçları, Kaçak su zabıt borçları, Kirlilik önleme payı bedelleri, Kaynak suları, Harcamalara katılma payı bedelleri yer alıyor.

31.03.2018 tarihi itibariyle gecikmiş su ve atıksu borçlarında Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) oranında güncellemenin yapılacağı uygulama kapsamında peşin ödemelerde Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutar ile birlikte eklenen gecikme faizinden yüzde 90 indirim uygulanacak.

Halen yürürlükte olan 6736 ve 7020 sayılı kanun kapsamında devam eden borçların yeniden yapılandırılması uygulamasında ise ödemeleri devam edenlerden 7143 sayılı Kanunun ilk taksitinin ve ilk 2 taksitinin ödeme sürelerinde tamamını kapatmak isterlerse kanunda bildirilen oranda indirim uygulanacak.

Borçlar peşin ya da taksitle ödenebilecek

İsteyenin peşin, isteyenin taksitli ödeme yapabileceği uygulama kapsamındaki peşin ödemelerde Yİ-ÜFE oranları üzerinden hesaplanan tutar ile birlikte eklenen gecikme faizinden yüzde 90 indirim uygulanacak.

Taksit ile ödeme seçeneğinde, taksit uygulansa dahi  ilk 2 taksitin ödeme süresinde borcun tamamının ödenmesi halinde katsayı uygulanmayacak. Yİ-ÜFE oranlarından hesaplanacak tutar ile birlikte eklenen gecikme faizinden yüzde 50 oranında indirim sağlanacak.

Kanun kapsamında ödenmesi gereken taksitlerden;  ilk ikisinin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi, bir takvim yılında ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi, süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen taksitlerin geç ödeme zammıyla birlikte son taksiti izleyen ayın sonuna kadar da ödenmemesi hâlinde kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN