ByLock’cu subaylara FETÖ operasyonu

ByLock’cu subaylara FETÖ operasyonu

İstanbul ve Ankara’da ByLock kullanıcısı olduğu belirlenen 43 askerin yakalanması için 24 adrese operasyon düzenlendi. Baskınlarda haklarında gözaltı kararı bulunan 43 askerden 19’u yakalandı.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında İstanbul ve Ankara’da operasyon düzenledi. FETÖ’nün TSK’daki yapılanmasına yönelik 2016 yılında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcısı Gökalp Kökçü tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve yürütülen çalışmalarda, örgüt arşivi ve hiyerarşisi içinde yer alan örgüt üyesi asteğmenler belirlendi. Tespit edilen asteğmenlerin örgütün gizli haberleşme sistemi Bylock kullandıkları da saptandı.  Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yapılan çalışmaların ardından İstanbul’da 26 ilçedeki adresler ile Ankara’da sabah saatlerinde operasyon başlatıldı. 19 örgüt üyesi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında adreslerinde bulunamayan örgüt üyelerinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi. Polis ekiplerinin, diğer şüphelilerin yakalanması ve adreslerdeki arama çalışmaları sürüyor.

JANDARMAYA SİVİL İMAM KISKACI

İzmir’de FETÖ’den tutuklanan bazı askeri personel itirafçı olup örgütün din istismarını anlattı. Örgütün çözümlenmesi için verdikleri bilgilerin teyit edilmesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan itirafçılardan H.İ, kendilerinden sorumlu FETÖ mensubunun, “İl Jandarma Komutanlığında mescit açıldı fakat buraya namaz kılmaya gitmeyin, burada kamera kaydı var, sizi tespit ediyorlar. Dikkati çekmemek için oruçlarınızın bazılarını yiyin” aktardı. İtirafçılardan F.U. de ‘Akif’ kod adlı örgüt elemanının derin ilişkileri olduğunu, askeri personel olmamasına rağmen jandarmayı iyi bildiğini belirterek, “Akif, İlçe Jandarma Komutanlığında ne olduysa her olayı biliyordu, Bütün jandarmayı avucunun içinde tutuyordu. Jandarma onun gibi ‘abi’lerin kıskacı altındaydı” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN