Çanakkale'de kamyon kasasında 40 kaçak yakalandı

Çanakkale'de kamyon kasasında 40 kaçak yakalandı

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde, kamyonun üzeri branda ile örtülü kasasında, yabancı uyruklu 40 kaçak yakalandı. Gözaltına alınan 2 Türk organizatör tutuklandı.

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, istihbarat çalışmasıyla, Ayvacık ilçesinin Sokakağzı mevkisinde yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçme hazırlığında olan yabancı uyruklu kaçaklar olduğunu belirledi. Bölgeye bu sabah operasyon düzenleyen jandarma, bir kamyonun üzeri branda ile örtülü kasasında 20 Afganistan, 9 Suriye, 3 İran, 2 Somali, 2 Angola, 1 Orta Afrika, 1 Mali, 1 Gana ve 1 Gambiya uyruklu toplam 40 kaçakla karşılaştı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu kaçakların ifadelerinden yola çıkan jandarma, organizatör şüphelisi olan 2 Türk'ü gözaltına aldı.

Kaçaklar, jandarmadaki işlemlerinin ardından Ayvacık Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi. Adliyeye sevk edilen 2 şüphelisi ise tutuklandı.

ÇANAKKALE / DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN