Ceylin Atik'in katilini, dedeye gönderilen SMS mesajı ele verdi

Ceylin Atik'in katilini, dedeye gönderilen SMS mesajı ele verdi

Cumhuriyet Başsavcısı Celal Tekin, mink Ceylin cinayetinin nasıl aydınlatıldığını açıkladı. Buna göre katil ve diğer şüphelileri Ceylin'in dedesine attıkları fidye mesajı ele verdi. İşte adım adım cinayetin çözülme hikayesi.

Türkiye'yi sarsan Ceylin Atik (10) cinayetiyle ilgili detaylar kan dondurdu. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ş.T., kocası S.T. ve annesi R.Ö. tutuklandı. Ş.T.'nin sorgusunda cinayeti itiraf ederek, "Kafasına vurdum. Ölünce sandığa sakladım" dediği öğrenilirken, Ş.T.'nin küçük Ceylin'i fidye için kaçırıp öldürdüğü de ortaya çıktı. Soruşturmayla ilgili yazılı açıklama yapan Cumhuriyet Başsavcısı Celal Tekin, soruşturma sürecinin tüm detaylarını anlattı.

Soruşturmayla ilgili yazılı açıklama yapan Cumhuriyet Başsavcısı Celal Tekin,'in açıklaması şöyle:

"İlçemizde 10/06/2017 tarihinde kayıp olduğu kaçırılmış olabileceği bildirilen 2007 doğumlu C.A isimli çocuğun 12/06/2017 tarihinde ilçemiz Cumhuriyet mahallesinde şüpheliler Ş.T ve S.T.'ye ait evde öldürülmüş olarak bulunması olayı ile ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür. 

Müşteki M.A'nın 10/06/2017 tarihinde İlçe Emniyet Müdürlüğü Polis Merkezine müracaat ederek; 2007 doğumlu kızı C.A' nın Cumhuriyet Mahallesindeki evlerinin önünde parkta oynadığı sırada kaybolduğunu, akabinde babasına ait telefona 'kızınız elimizde bizden haber bekleyin polise haber verirseniz öldürürüz takiptesiniz' şeklinde mesaj geldiğini beyan etmesi üzerine olayla ilgili soruşturma başlatılmıştır."

12 GÜVENLİK KAMERASI TEK TEK İNCELENDİ

"Soruşturma kapsamında, kolluk görevlileri tarafından çocuğun son görüldüğü yer olan Cumhuriyet Mahallesi Düzen sokak üzerinde bulunan güvenlik kameraları incelenmiştir. Kamera görüntülerinin birinde Düzen sokaktan Selvi sokak istikametine yalnız olarak gittiği görülmüştür. Gittiği yön göz önüne alınarak toplam 12 güvenlik kamerasına ait görüntüler incelemeye alınmış ancak çocuğa ait görüntü tespit edilememiştir. Gönderilen mesaj ile ilgili olarak yapılan inceleme ve araştırmalarda; mesajın İ.G tarafından kullanılan telefondan gönderildiği, telefon hattının İ.G' nin annesi olan C.G adına kayıtlı olduğu belirlenmiştir. İ.G ve C.G kolluk biriminde alınan ifadelerinde suçlamaları kabul etmemişlerdir. İ.G telefon hattını kendisinin kullandığını ancak bir süre önce kaybettiğini beyan etmiştir."

EVDE ARAMA YAPILDI, 16 KİŞİNİN İFADESİ ALINDI

"Yapılan araştırmalar neticesinde kayıp çocuğun C.G' nin kardeşleri olan M.S ve N.S' nin evlerinde olabileceği değerlendirilerek adı geçenlerin konutlarında ve eklentilerinde arama yapılmıştır. M.S kolluk biriminde alınan ifadesinde suçlamayı kabul etmemiştir. Soruşturma kapsamında kolluk birimi tarafından toplam beş şahsın şüpheli sıfatı ile 11 şahsın ise bilgi sahibi sıfatı ile ifadeleri alınmıştır. İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı araştırma ekibi 12/06/2017 tarihinde saat 10.40 sıralarında S.T ile yapmış olduğu görüşmede, 'eşinin kendisine bir şeyler anlattığını, Ceylin isimli kızın kendi evlerinde düştüğünü, daha sonra eşinin panikleyerek kızı evde bulunan sandığın içerisine koyduğunu söylediğini' beyan etmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile şüphelilere ait evde arama yapılması sağlanmıştır."

EVİNE ÇAĞIRIP HAVLU İLE BAYILTMIŞ

"Yapılan aramada çeyiz sandığı içinde C.A eks olarak bulunmuştur. Şüpheliler Ş.T ve ST ve üvey anneleri R.Ö göz altına alınmışlardır. Olay yeri inceleme, ölü muayene işlemlerinden sonra, klasik otopsi işlemi İzmir ATK şube müdürlüğünde yerine getirilmiştir. Düzenlenen ön otopsi raporunda C.A nın baş bölgesinde künt travma bulgusu saptanmıştır. Şüpheli Ş.T kolluk biriminde ve Cumhuriyet Başsavcılığımızda alınan ifadelerinde, C.A isimli çocuğu dedesinden fidye almak için kendi çocuğu ile oynaması bahanesiyle evine davet ederek kandırmak sureti ile kaçırdığını, yüzüne havlu ile bastırarak bayılmasını sağladığını, daha sonra paniğe kapılarak çocuğun başına evde bulunan ahşap kasa ile vurmak sureti ile öldürdüğünü, önceden ablası olan C.G nin evinden çalmış olduğu sim kartı eski telefonuna takarak C.A' nın dedesine mesaj çektiğini ikrar etmiştir. Şüpheliler S.T ve R.Ö ise üzerilerine atılı olan suçlamayı kabul etmemişler, suça iştirak etmediklerini beyan etmişlerdir." 

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

"Mevcut delil durumu itibarı ile şüpheliler Ş.T, S.T ve R.Ö hakkında iştirak halinde tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek, bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak yada yakalanmamak amacıyla çocuğa karşı kasten öldürme suçundan 15/06/2017 tarihinde sevk edildikleri Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanmalarına karar verilmiştir. Çeşitli basın yayın organlarında şüpheliler Ş.T ve S.T ye ait konutta daha önce üç defa arama yapılmasına rağmen çocuğun bulunamadığı ancak son aramada bulunabildiği yönünde ifadeler yer almış ise de bu gerçeği yansıtmamaktadır. İlk müracaat anından itibaren olay detaylı bir şekilde araştırılmış mesaj gönderen numara üzerine yoğunlaşılmış şüpheli olabileceği değerlendirilen başka kişilere ait konutlar aranmıştır."

"Olay ile ilgili görgü ve bilgisi olabilecek tüm şahıslar araştırılmış ve bilgilerine başvurulmuştur. Olay tüm yönleri ile araştırılmaya devam etmektedir. Şüpheliler Ş.T ve S.T'nin önceki tarihlerde ölen iki çocuğu ile ilgili de ayrıca inceleme ve araştırma yapılmaktadır. Soruşturmalar çok yönlü devam etmekte olup, tamamlandığında ayrıca açıklama yapılacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyulur."


 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN