CHP 150 adayını açıklıyor... İşte CHP belediye başkan adayları listesi

CHP 150 adayını açıklıyor... İşte CHP belediye başkan adayları listesi

CHP 150 adayını açıklıyor. CHP belediye başkan adayları listesi belli oldu mu? merak ediliyordu. CHP Parti Meclisi yerel seçim adaylarını belirlemek üzere toplanmıştı. PM toplantısının ardından CHP 150 adayını daha açıklayacak. CHP belediye başkan adayları listesi belli olmaya başladı. İşte CHP belediye başkan adayları listesi

CHP belediye başkan adayları listesi merakla bekleniyordu. CHP 150 adayını bugün açıklıyor. Yerel seçim hazırlıklarını sürdüren CHP'de PM, 14 Kasım Çarşamba günü olağanüstü toplandı. Gözler şimdi toplantı sonrasına çevrilmiş durumda. CHP daha önce yerel seçimlerdeki adaylardan 105'inin ismini belilemişti. Bugün ise CHP 150 adayını açıklıyor. CHP belediye başkan adayları listesi açıklanmaya başlandı. İşte kesinleşen isimler... 

18-11/14/chp-1542193592.jpg
Yerel seçim hazırlıklarını sürdüren CHP'de Parti Meclisi bugün toplandı. CHP'de 24 Ekim'de toplanan Parti Meclisinde (PM) 105 ilçe ve belde adayı açıklanırken, 150 civarında aday ise bugün olağanüstü toplanan Parti Meclisi'de (PM) belirlenecek.
CHP belediye başkan adayları listesi belli olacağı toplantı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde saat 11.00'de başladı. Ve saat 14. 30 itibariyle sona erdi. PM'den gelen bilgilere göre  CHP belediye başkan adayları listesi netleşti.  Buna göre CHP'nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ahmet Akın oldu. Yalova, Burdur ve Giresun'da da mevcut belediye başkanları aday gösterilecek.

 AHMET AKIN'DAN İLK DEĞERLENDİRME

CHP'li Akın, ilk değerlendirmesinde, "Artık kaybetmek yok, kazanan bir Balıkesir için çalışacağız" dedi.

Balıkesir'de uzun zamandır beklenen 'CHP'nin adayı kim olacak' sorusu cevap buldu. Parti Meclisi toplantısının ardından yapılan açıklama ile CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday oldu. İlk değerlendirmesini İHA'ya yapan Akın, "İnsanları ayrıştırmadan, 1 milyonu aşkın nüfusu ile Türkiye'yi doyuran il Balıkesir için çalışacağız. Köylüsü, çiftçisi, etçisi, sütçüsü, emeklisi, esnafı ile herkesi kucaklıyorum. Onlar kazansın, onların yüzü gülsün diye adayım. Projelerimiz hazır, yakında hepsini vatandaşlarımız ile paylaşacağız. Milletvekili olurken de söyledim 'Balıkesir benim ailem.' Artık kaybetmek yok, kazanan bir Balıkesir için çalışacağız" dedi.


AHMET AKIN KİMDİR

1973 yılında Balıkesir'in Gönen ilçesinde doğdu. İlk ve ortaokul eğitimlerini Gönen'de tamamladıktan sonra İzmir Atatürk Lisesi'nden mezun oldu. İngiltere'de Cambridge Eurocenter'da Dil ve Ekonomi eğitimleri aldı. Beykent Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nde yüksek öğrenimime devam etmektedir. Bahçeşehir Üniversitesi'nde siyaset eğitimi gördü. İspanya'da farklı tarihlerde 'Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Üretimi' üzerine birçok eğitim ve seminerlere katıldı. Enerji alanında faaliyet gösteren özel sektör kuruluşlarında Genel Müdür, uluslararası alanda faaliyet gösteren holdinglerde CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı. Ülkemizin enerjide dışa bağımlılığını sona erdirecek, çevreye duyarlı ve daha ekonomik elektrik üretim projeleri üzerinde çalışmalarını sürdürmektedir. 25, 26 ve 27'nci dönem CHP Balıkesir Milletvekili olarak seçildi. 26. Dönem'de Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu ve Dışişleri Komisyonu Üyeliği yaptı.

Akın İngilizce, İspanyolca ve İtalyanca bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

ALPER TAŞDELEN VE FETHİ YAŞAR'LA DEVAM KARARI

Böylece CHP'nin Çankaya Belediye Başkan adayı mevcut başkan Alper Taşdelen ve Yenimahalle Belediye Başkan adayı da mevcut başkan Fethi Yaşar oldu.

İşte CHP'de Tunceli'de belli olan belediye başkan adayları

CHP'de Tunceli'de Mazgirt ve Hozat İlçeleri'nin yanı sıra Mazgirt'in Akpazar Beldesi'nin de belediye başkan adayı belli oldu.

CHP PM'de yapılan oylamada Tunceli'nin CHP'de Mazgirt İlçesi'nin belediye başkan adayı İsmail Toprak, Hozat Belediye Başkan adayı Seyfi Geyik ve Mazgirt'e bağlı Akpazar Beldesi'nin belediye başkan adayı Cemal Bulut oldu.

CHP'de Ankara'da iki ilçenin daha belediye başkan adayı belli oldu

CHP'de Ankara'da Yenimahalle ve Çankaya'nın ardından Elmadağ ve Kalecik ilçelerinin de belediye başkan adayları belli oldu.

CHP PM'de yapılan oylamaya göre, Kalecik Belediye Başkan adayı Hamza Alper Gümüş ve Elmadağ Belediye Başkan adayı Adem Barış Aşkın oldu.

 

18-11/14/chp-nin-adayi-ince-buyukersen-ve-kesici-degil-458874-5.jpg

CHP Eskişehir'de 4 mevcut başkanla devam kararı aldı

CHP'de Eskişehir'de Han, Mahmudiye, Odunpazarı ve Tepebaşı belediye başkan adayları belli oldu.
CHP'de belediye başkan adaylarının belirlenmesi için hareketli saatler yaşanıyor.
CHP PM'de yapılan oylamada Eskişehir'in 4 ilçesinde mevcut başkanlarla devam etme kararı alındı.

İşte Eskişiher'de belli olan ilçelerin belediye başkan adayları:

Han Belediye Başkan adayı - ERDAL ŞANLI (Mevcut başkan)
Mahmudiye Belediye Başkan adayı - İSHAK GÜNDOĞAN (Mevcut başkan)
Odunpazarı Belediye Başkan adayı - KAZIM KURT ( Mevcut başkan)
Tepebaşı Belediye Başkan adayı - Ahmet Ataç (Mevcut başkan)

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN