CHP Çorum adayı kim?

CHP Çorum adayı kim?

CHP Çorum adayı kim? 2019 Yerel Seçimleri CHP Çorum belediye başkan adayının Kemal Kılıçdaroğlu tarafından 6 Aralık günü açıklanması bekleniyor. 2019 Yerel Seçimlerine kısa bir süre kala siyasi partiler belediye başkan adaylarını açıklıyor. AK Parti Çorum belediye başkan adayı Halil İbrahim Aşgın ismi Erdoğan tarafından açıklandı. Çorumlu seçmenler 2019 CHP Çorum Belediye Başkan adayının kim olacağı sorusuna yanıt aranıyor.Şimdi gözler CHP'de. İşte CHP Çorum adayı kim? sorusunun yanıtı ve 2019 Yerel Seçimleri CHP Çorum belediye başkan adayı hakkındaki detaylar...

CHP Çorum adayı kim? Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2019 Yerel Seçimlerinde CHP Çorum belediye başkan adayını yarın yapacağı toplantıda açıklaması bekleniyor. AK Parti Çorum belediye başkanı adayı olarak Halil İbrahim Aşgın'ı açıklamıştı. Çorumlu seçmenler şimdi CHP Çorum Belediye Başkan adayının kim olacağı sorusuna yanıt aranıyor. Haberimizde 'CHP Çorum adayı kim?' sorusunun yanıtını bulabilir  2019 Yerel Seçimleri CHP Çorum belediye başkan adayı hakkında merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz. 

CHP ÇORUM ADYI KİM? 

31 Mart 2019 Yerel Seçimleri öncesi CHP'nin Çorum Belediye Başkan Adayı henüz açıklanmadı. AK Parti Hatay belediye başkan adayını açıklarken CHP, MHP, İYİ Parti, HDP belediye başkan adaylarını açıklamadı. CHP Çorum belediye başkan adayının 6 Aralık'ta açıklanması bekleniyor. CHP Çorum adayı açıklanır açıklanmaz haberimizde olacak.

18-12/05/orum-belediye-baskan-adayi.jpg

HALİL İBRAHİM AŞGIN KİMDİR? 

AK Parti Çorum belediye başkan adayı Halil İbrahim Aşgın 1973 yılında Çorum/Merkez Boğacık Köyünde dünyaya geldi.

Üniversite eğitimi dışındaki tüm hayatı Çorum/Merkez'de geçti. İlköğretimini Çorum Cumhuriyet İlkokulunda, orta-öğrenimini Çorum İmam Hatip Lisesinde tamamladı. Lisans eğitimini 1997 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde bitirdi. Halil İbrahim Aşgın yüksek lisansını Marmara Üniversitesinde yerel yönetimler alanında yaptı. Doktora eğitimini ise Hitit Üniversitesinde sosyoloji alanında tamamladı. Özel Çorum Yabancı Dil, Bilgisayar ve Meslekı Eğitim Merkezi (Language Centre) Kurucu Müdürlüğünde on yedi yıl bulunarak ticaretle uğraştı. Son dört yıldır Hitit Üniversitesinde yerel yönetimler alanında akademisyen olarak çalışmakta olup, bu görevinden Çorum Belediye Başkanı Aday Adaylığı için istifa etti.

AK Parti tarafından Çorum'da belediye başkan adayı olarak gösterilmesinin yanı sıra yerel yönetimler ve siyaset üzerine akademik çalışmaları da bulunan ve aktif olarak sivil toplum faaliyetlerinde de yer alan Aşgın, evli ve dört çocuk babasıdır.

18-12/05/orum-belediye-baskan-adayi-kim.jpg

AKPARTİ ÇORUM BELEDİYE BAŞKAN ADAYI HALİL İBRAHİM AŞGIN

AK Parti Çorum Belediye başkan adayı Halil İbrahim Aşgın, 19 mega ve 100'e yakın sosyal belediyecilik projesi hazırladığını ve bu projeleri kısa sürede kamuoyu ile paylaşacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından TBMM'deki AK Parti grup toplantısında Çorum Belediye başkan adayı olarak açıklanan Aşgın, AK Parti il teşkilatı ile tanışma toplantısında bir araya geldi.

Toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, seçim çalışmalarına vakit kaybetmeden başlayacaklarını söyledi.

Teşkilatın her bir mensubunun, en az belediye başkan adayı kadar çalışacağını dile getiren Karadağ, "Çorum'da AK Parti belediyeciliğini rekor bir oyla sürdürmeye devam edeceğiz. Bunun için çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayacağız." ifadesini kullandı.

Aşgın da göreve gelmesi durumunda, AK Parti'nin örnek belediyecilik anlayışını sürdüreceğini kaydetti.

Türkiye'ye örnek olacak belediyecilik projelerini hayata geçireceklerini ifade eden Aşgın, "Aday adaylığı süreciyle bir proje ekibi oluşturdum. Ekibimizle Çorum için 19 mega olmak üzere 100'e yakın sosyal belediyecilik projesi hazırladık. Bu projelerimize son şekillerini veriyoruz. Yakında kamuoyu ile paylaşacağız. Bu projelerle daha yaşanabilir bir Çorum inşa edeceğiz. Kadın dostu, çocuk dostu, engelli dostu, yaşlı dostu bir Çorum'u hep birlikte inşa edeceğiz." dedi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN