CHP Isparta Belediye Başkan adayı kim oldu?

CHP Isparta Belediye Başkan adayı kim oldu?

CHP Isparta Belediye Başkan adayı kim olduğu merakla bekleniyor. Mart yerel seçimlerinin yaklaşması sonucunda partiler seçim çalışmalarını hızlandırdı. Vatandaşlar Isparta adayının kim olduğunu araştırmaya başladı.CHP belediye başkan adaylarını 6 Aralık'ta açıklayacak. 2019 Yerel seçimlerine kısa bir zaman kala CHP' belediye başkan adayları seçmenler tarafından heyecanla bekleniyor. İşte yerel seçimlerde CHP Isparta Belediye Başkan adayı hakkındaki son dakika haberleri...

CHP Isparta Belediye Başkan adayı kim olduğu Ispartalı seçmenler tarafından araştırılıyor. CHP belediye başkan adaylarını henüz açıklamadı. 2019 Yerel seçimleri için bu güne kadar AK Parti ve MHP adaylarını açıkladı.  CHP Isparta belediye başkan adayı olarak kimi göstereceği araştırılıyor. Cumhuriyet Halk Partisi, bazı başkan adaylarını açıklasa da önemli büyükşehirlerle ilgili henüz bir açıklama yok. Kulislere yansıyan bilgilere göre; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı hariç çok sayıda ilin adayı 6 Aralık’ta Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklanacak. CHP belediye başkan adayları hakkındaki son dakika haberlerini sitemizden takip edebilirsiniz. 

CHP ISPARTA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KİM OLDU?

CHP Isparta Belediye Başkan adayı henüz açıklanmadı. CHP belediye başkan adaylarının 6 Aralık 2018 günü açıklanması bekleniyor. Seçim tarihinin yaklaşmasıyla partiler çalışmalarını hızlandırdı. Seçmenler adayların kim olduğunu araştırmaya başladı. 2019 Yerel seçimleri hakkında merak edilenleri sizler için derledik. CHP Isparta Belediye Başkan adayı açıklanır açıklanmaz sitemizde olacak.

18-12/06/isparta.jpg

ISPARTA

Isparta, Türkiye'nin güneybatısında yer alan il. Akdeniz Bölgesi'nin kuzeyindeki Göller Bölgesi'nde bulunan Isparta; batıda Burdur, kuzeyde Afyonkarahisar, doğuda Konya, güneyde ise Antalya ile çevrilidir. 30°01' ve 31°33' doğu boylamları ile 37°18' ve 38°30' kuzey enlemleri arasında kalır.

Etimoloji Büyük İskender kral olduktan sonra (MÖ 356 - MÖ 323), Anadolu'nun batısı Yunan egemenliği altına geçti. İskender öldükten sonraki 36 yıl dahi bölge Atina'ya bağımlı kaldı. Bu yıllarda Mora yarımadasında yaşamakta olan Ispartalılarla Atina Yunanları, Anadolu'nun batısına göç etmeye başladılar. Mora Yarımadası Ispartalılarından büyükçe bir topluluk geldi, bugün Isparta ilinin yer altığı bölgeye yerleşti. Kente de kendi ülkelerinin Isparta adını verdiler.

Coğrafya Isparta ili topraklarının yaklaşık %40'ı orman ve fundalıklarla kaplıdır. %20'si çayır ve mera, %16'sı ekili ve dikili araziler, %24'ü ise tarıma elverişli olmayan çıplak kaya, molozluklar ve göller bölgesi olması sebebiyle su yüzeylerinden oluşur. Ekime elverişli toprakların büyük kısmında gül yetiştiriciliği yapılmaktadır.

Millî parklar

Kızıldağ Millî Parkı

Kovada Gölü Millî Parkı

Göller Eğirdir Gölü

Gölcük Gölü

Kovada Gölü

Beyşehir Gölü

Burdur Gölü

Barajlar

Uluborlu Barajı

Yalvaç Barajı

Sorgun Barajı

Karacaören Barajı

Sarıidris Barajı

Keçiborlu Barajı

Ekonomi Ekonomi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. 2001 yılı itibarıyla ildeki iktisadi faaliyetlerin %25'i tarım, %24'ü çiftçilik ve hayvancılık, %17'si devlet hizmetleri, %16'sı ulaştırma-haberleşme, %14'ü ticaret, %13'ü sanayi, %12'si imalat sanayinden oluşmaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN