CHP İstanbul adayları 2018 | 27. dönem milletvekili secimleri CHP İstanbul adayları

CHP İstanbul adayları 2018 | 27. dönem milletvekili secimleri CHP İstanbul adayları

CHP İstanbul aday adayları listesini haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. 24 Haziran 2018'de yapılacak 27. dönem milletvekili genel seçimi CHP İstanbul adayları kimler? CHP'nin il il aday listesini, İstanbul ve diğer illerdeki adaylarını haberimizde bulabilirsiniz. YSK kesin aday listesinin açıklanacağı tarihi ve adaylardan bilgileri de sürekli güncellenen haberimizden öğrenebilirsiniz.

CHP'nin millevekili aday listesi açıklandı. Peki CHP İstanbul adayları kim? CHP İstanbul'dan hangi isimleri aday gesterdi. Haberimizden CHP İstanbul aday listesini ve il il CHP adaylarını bulabilirsiniz.

CHP ADAYLARI BELLİ OLDU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Başkanlığı'nda toplanan MYK ve PM toplantısının ardından CHP’nin milletvekili adayları kamuoyuyla paylaşıldı. Yeni isimlerin dikkat çektiği CHP aday listesinde sürprizler de şaşırttı. İstanbul'da Barış Yarkadaş, Ali Şeker, Eren Erdem ve Trabzon'da Haluk Pekşen ve Mustafa Balbay aday gösterilmedi.  

İl il CHP aday listesiçin tıklayınız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Haziran’daki Cumhurbaşkanı ve genel seçimler için milletvekili adayları listesini Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) görüşüne sundu. Edinilen bilgiye göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yeniden İzmir’den aday olurken, MYK’nın tamamı seçilecek yere konuldu. CHP’nin 19. Olağanüstü Tüzük Kurultayı’nda parti yönetimine muhalefet eden isimler büyük ölçüde çizik yedi. 

KURMAYLAR LİSTEDE

PM toplantısı sürerken listenin detayları da kulislere yansıdı. Kulislere yansıyan bilgiye göre, listede 18 kişilik MYK üyelerinin tamamı seçilecek yerlerden aday gösterildi. Tuncay Özkan İzmir’den İstanbul’a kaydırıldı. MYK’da milletvekili olmayan Fethi Açıkel, Ünal Çeviköz ve Gülizar Biçer Karaca İstanbul’dan aday gösterildi. 

BAYKAL İLK SIRADA

7 Haziran ve 1 Kasım 2015’te ön seçimde Baykal’dan daha fazla oy alarak ilk sırada yer alan Nefi Kara listelerde yer alamadı. CHP’de İlhan Cihaner, Ali Şeker, Eren Erdem gibi isimlere yer verilmezken, Selin Sayek Böke İzmir’den aday gösterildi. Kurultay’da Kılıçdaroğlu’nun karşısında aday olmak için imza toplayan Mustafa Balbay da listede kendisine yer bulamadı.

15 VEKİL SEÇİLECER YERLERDEN

Seçime katılabilmesi için Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla İYİ Parti’ye geçen milletvekilleri seçilecek yerlere konuldu.

CHP’nin Mart ayında yaptığı 19. Olağanüstü Tüzük Kurultayı’nda parti yönetimine muhalefet eden isimlere de büyük oranda listelerde yer verilmedi.

İstanbul’da 1. bölgede Akif Hamzaçebi liste başı olurken, 2. bölgede Enis Berberoğlu, 3. bölgede Erdoğan Toprak liste başı oldu. Ankara 1. bölgede Tekin Bingöl, 2. bölgede Nihat Yeşil ve 3. bölgede Haluk Koç liste başı oldu. 

İşte CHP İstanbu milletvekili adayları

İSTANBUL 1. ADAYLARI CHP ADAYLARI

1-Akif Hamzaçebi

2- Gamze Akkuş İlgezdi

3- Onursal Adıgüzel

4-Fethi Açıkel

5- Gürsel Tekin

6-İlhan Kesici

7- Oğuz Kağan Salıcı

8-Mahmut Tanal

9- İbrahim Kaboğlu

10- Sera Kadıgil

İSTANBUL 2. BÖLGE CHP ADAYLARI

1-Enis Berberoğlu

2-Aykut Erdoğdu

3-Tuncay Özkan

4-Yunus Emre

5-Sezgin Tanrıkulu

6-Yüksel Mansur Kılıç

7-Gökan Zeybek

8-Işık Öğütçü

İSTANBUL 3. BÖLGE CHP ADAYLARI

1- Erdoğan Toprak

2- Engin Altay

3- Mehmet Bekaroğlu

4- Zeynel Emre

5-Sibel Özdemir

6- Özgür Karabat

7- Turan Erdoğan

8- Gülizar Emacan

9- Saadet Kontenjanı

10- Turan Hançerli

11- Ali Çeşmeci

ANKARA 1'İNCİ BÖLGE CHP ADAYLARI

1- Tekin Bingöl

2- Levent Gök

3- Ali Haydar Hakverdi

4- Bülent Kuşoğlu

5-Gamze Taşçıer

ANKARA 2'NCİ BÖLGE CHP ADAYLARI

1- Nihat Yeşil

2- Yıldırım Kaya

3- Semra Dinçer

ANKARA 3'ÜNCÜ BÖLGE CHP ADAYLARI

1- Haluk Koç

2- Murat Emir

3- Ahmet Ersen Özsoy4

4- Servet Ünsal

İZMİR 1’İNCİ BÖLGE CHP ADAYLARI

1 – Murat Bakan

2 – Selin Sayek Böke

3 – Özcan Purçu

4 – Kani Beko

5 – Mehmet Ali Çelebi

6 – Tacettin Bayır

7 – Ednan Arslan

8 – Sefer İpekli

9 – Kazım Umdular

10 – Nilay Kökkılınç

11 – Ezgi Deniz Urunga

12 – Devrim Barış Çelik

İZMİR 2’NCİ BÖLGE CHP ADAYLARI

1- Kemal Kılıçdaroğlu

2 – Ünal Çeviköz

3 – Kamil Okyay Sındır

4 – Atila Sertel

5 – Sevda Erdan Kılıç

6 – Mahir Polat

7 – Bedri Serter

8 – İdris Yavuz Yılmaz

9 – Ali Engin

10 – Salih Özçiftçi

11 – Mehmet Birlik

12 – Ebru Okay

CHP'DE ADAYLIK SÜRECİ

Peki CHP'de adaylık sürecinde neler yaşandı. Kimler aday adayı oldu. İşte detaylar:

CHP İstanbul Milletvekili aday adaylarını haberimizden görebilirsiniz. CHP'nin İstanbul Milletvekili aday adayları merak ediliyor. CHP İstanbul aday adayları kimler? Erken seçim kararı sonrasında CHP'den aday olanlar başvuru işlemlerini yapıyor. 24 Haziran tarihinde düzenlenecek olan Cumhurbaşkanı ve 27. dönem milletvekili kesin adayları listesi henüz açıklanmadı. İstanbul milletvekili adayları listesine son şeklini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu verdi. CHP İstanbul milletvekili aday adayları listesi açıklandığında karar.com'dan sizlerle paylaşacağız.  İstanbul aday listesi YSK'ya teslim sonrası ilan edilecek. 

Medyaya sızan haberlere göre CHP genel başkaın Kemal Kılıçdaroğlu'nun yine İzmir'den, halen tedavisi süren eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın ise Antalya birinci sıradan milletvekili adayı olması öngörülüyor. İş Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Rahmi Aşkın Türeli ile DİSK Genel Başkanlığından istifa eden Kani Beko İzmir'den aday adaylığı için başvuru yaptı. Mevcut milletvekilleri Tuncay Özkan, Mustafa Balbay, Kamil Okyay Sındır, Atila Sertel, Özcan Purçu ile Kılıçdaroğlu'nun ekonomi danışmanlarından Turgay Bozoğlu da İzmir'den başvuru yapanlar arasında. Siyasi partiden aday olacak olan adaylar seçimden önce siyasi partilere adaylık için başvuru yaparlar. Adaylık başvurusu için her siyasi parti belli bir ücret belirlemektedir. Bu ücret başvuruda sizden talep edilir. Bu başvuru ücretleri kadın ve engellilerden alınmaz.

CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI KİMLER?

Medyaya sızan haberlere göre CHP genel başkaın Kemal Kılıçdaroğlu'nun yine İzmir'den, halen tedavisi süren eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın ise Antalya birinci sıradan milletvekili adayı olması öngörülüyor. İş Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Rahmi Aşkın Türeli ile DİSK Genel Başkanlığından istifa eden Kani Beko İzmir'den aday adaylığı için başvuru yaptı. Mevcut milletvekilleri Tuncay Özkan, Mustafa Balbay, Kamil Okyay Sındır, Atila Sertel, Özcan Purçu ile Kılıçdaroğlu'nun ekonomi danışmanlarından Turgay Bozoğlu da İzmir'den başvuru yapanlar arasında.

CHP'DE ADAYLIĞI KESİN BELLİ OLAN ADAYLAR?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla İYİ Parti'ye katılan, daha sonra yeniden partilerine dönen 15 milletvekilinin de yeniden aday gösterilmelerine kesin gözüyle bakılıyor.

Mevcut milletvekillerinden Tekin Bingöl, Haluk Koç, Levent Gök, Gülsün Bilgehan, Şenal Sarıhan, Bülent Kuşoğlu, Necati Yılmaz, Ali Haydar Hakverdi yeniden Ankara'dan aday adaylığı için başvurdu. CHP'de, aralarında Ankara İl Başkanı Adnan Keskin ve Adana İl Başkanı Adnan Barut'un da bulunduğu 24 il başkanı görevinden istifa ederek milletvekili aday adayı oldu. Aday adaylığı için istifa edenler arasında Çorum, Yalova, Batman, Denizli, Eskişehir ve Hatay il başkanlarının da bulunduğu belirtildi.

CHP İstanbul milletvekili adaylığı için kıran kırana yarış : CHP'de aday adaylığı için en yüksek başvuru İstanbul'dan yapıldı. Burada başvuru sayısının 400'e yaklaştığı ifade edilirken, İstanbul'dan başvuranlar arasında Gamze Akkuş İlgezdi, Onursal Adıgüzel, Mahmut Tanal, Gürsel Tekin, PM üyesi Doç. Dr. Yunus Emre, eski MYK üyesi Umut Oran ile OHAL kapsamında yayımlanan 686 Sayılı KHK ile ihraç edilen Marmara Üniversitesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu gibi isimler bulunuyor.

50 MİLLETVEKİLİ LİSTE DIŞI

CHP'de mevcut milletvekillerinden 50’ye yakınının aday gösterilmeyeceği öğrenildi. Bu isimlerin kimler olduğu büyük merak konusu.

İstanbul Milletvekilleri Dursun Çiçek ve Bihlun Tamaylıgil adaylık başvurusunda bulunmadı. Çiçek'in avukat kızı İrem Çiçek ise İstanbul 2. bölgeden CHP’den adaylık başvuru yaptı.

CHP'DE ABDULLATİF ŞENER SÜPRİZİ

CHP'nin cumhurbaşkanı adayları arasında ismi geçen eski bakanlardan Abdüllatif Şener'in de aday gösterilmesi bekleniyor. Şener'in memleketi Sivas'tan aday olması öngörülüyor.

CHP'DE SP KONTENJANI

Listeleri hazırlarken CHP TBMM Grubu'nun çalışmalarını da gözeten Kılıçdaroğlu'nun, mevcut milletvekillerinden 50'ye yakınını aday göstermeyeceği ifade edildi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun listeleri hazırlarken 4 partinin oluşturduğu "Millet İttifakı"nın oy oranlarını gözettiği belirtilirken, listenin Saadet Partisi'nin grup kurabilmesi üzerine hesaplandığı dile getiriliyor. Bu kapsamda 15 civarında milletvekili çıkaracağı tahmin edilen Saadet Partisi'nden 5-6 ismin CHP listelerinden aday gösterilmesi bekleniyor.

CHP MEYDANLARA 25 MAYIS'TA İNECEK

 CHP aday listelerini açıkladıktan sonra 24 Mayıs'ta seçim bildirgesini açıklayacak ve Kılıçdaroğlu 25 Mayıs itibariyle alanlara inecek. 15 civarında miting yapması beklenen CHP lideri daha çok 16 Nisan referandumu öncesindeki gibi STK'lar ve vatandaşlarla buluşacağı organizasyonlara katılacak.

CHP'NİN BAZI İSTANBUL ADAY ADAYLARI

ABDURRAHMAN YAŞIN

ALİ ÖZCAN

ALİ TİRALİ

ALİ KEMAL KUMKUMOĞLU

ALİ OSMAN ÖZDİLEK

ALİ RIZA YILDIRIM

ALİ SELÇUK KAYA

ARZU ÖZALP

ATİLLA ERDOĞAN

AYÇA ÖZOK ENER

AYGÜN ÖZTÜRK

AYLİN SARITAŞ

AYSUN KILIÇASLAN SOKU

BAHRİ OLGUN

BARIŞ YARKADAŞ

BAYRAM ERAT

BERHAN ŞİMŞEK

BERİL ÖNER

BİRSEN TURSUN DEMİREL

CELAL ÇELİK

CELAL KORKUT YILDIRIM

CEM HAYDAR BEKTAŞ

CEMAL DEMİRBİLEK

CENK KÜPELİ

CENNET TAÇYILDIZ

ÇETİN DÜZCE

ÇİĞDEM ÖR

DENİZ DOĞAN GÜNAY

DENİZ TOLGA AYTÖRE

DERYA ŞENTÜRK

DİLEK ÖZHAN KOÇAK

DOĞAN TEKEL

DURSUN ALİ TORAMAN

DUYGU ÇELİK

EBRU KURAL ERKAN

ELİF İLDAN

EMİN CİHANGİR AKŞİT

EMİNE HAMDİYE PETEK İNCEK

EMRE AKKUŞ

ERDOĞAN TOK

ERKAN BAŞBOĞA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN