Son dakika! CHP ve İYİ Parti ittifakta anlaştı: 10 il İYİ Parti 11 il CHP'de

Son dakika! CHP ve İYİ Parti ittifakta anlaştı: 10 il İYİ Parti 11 il CHP'de

Son dakika! CHP ve İYİ Parti seçimde ittifak yapmak için anlaştı... Buna göre, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Bursa, Adana, Aydın, Muğla, Tekirdağ, İzmir, Eskişehir'de CHP adayı desteklenecek. Balıkesir, Denizli, Manisa, Kocaeli, Konya, Samsun, Trabzon, Kayseri, Sakarya ve Gaziantep ise İYİ Parti'de olacak. Akşener ve Kılıçdaroğlu görüşme sonrası açıklama yaptı.

CHP ve İYİ Parti arasında yerel seçimde ittifak için yapılan görüşmeler anlaşma ile sonuçlandı.

İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı ve Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın CHP Genel Merkezi’nde Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin ardından CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Oğuz Kaan Salıcı'nın da yer aldığı CHP heyeti, İYİ Parti Genel Merkezi’ne geldi.

Burada gerçekleşen heyetler arası görüşmenin ardından Salıcı ve Torun soruları yanıtlamadan genel merkezden ayrıldı. Torun ve Salıcı’nın ilettiği son teklif kabul edilirse İYİ Parti Lideri Meral Akşener ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir araya geleceği açıklandı. Gözler görüşmeye çevrilirken, CHP heyeti 18.30’da tekrar İYİ Parti'ye gitti. 

CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları Müsavat Dervişoğlu ve Koray Aydın ile Genel Sekreter Cihan Paçacı'dan oluşan heyetle görüştü.

CHP'NİN DESTEK VERECEĞİ İLLER

Görüşmede CHP ve İYİ Parti ittifak için anlaştı. Buna göre Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Bursa, Adana, Aydın, Muğla, Tekirdağ, İzmir, Eskişehir'de CHP adayı desteklenecek. Balıkesir, Denizli, Manisa, Kocaeli, Konya, Samsun, Trabzon, Kayseri, Sakarya ve Gaziantep ise İYİ Parti'de olacak. 

Balıkesir’de İYİ Parti’nin adayının desteklenmesi kararı sonrası CHP, adayı Ahmet Akın’ı geri çekecek.

GÖRÜŞMEDEN SONRA AÇIKLAMA

Dervişoğlu, görüşmenin ardından heyeti uğurlarken gazetecilere yaptığı açıklamada, "Her iki partinin genel başkanı, saat 20.00'de sayın Genel Başkanımızın CHP Genel Merkezi'ne ziyaretiyle bir araya gelecekler. O görüşmenin sonunda da kapsamlı bir açıklama yapacaklar." dedi.

MERSİN KARARI LİDERLERDE

Dervişoğlu, görüşmenin ardından gazetecilerin, "Olumlu sonuçlandığını söyleyebiliriz miyiz?" sorusuna, "İnşallah iyi olacak" yanıtını verdi.

Öte yandan gelen kulis bilgilerine göre İYİ Parti CHP’den Mersin’de aday gösterilmemesini de istedi. Daha önce Mersin’de her iki partinin de aday çıkarılmasına karar verilmişti. Mersin’de ilgili son kararı Kılıçdaroğlu - Akşener’le yapacağı görüşmede bildirecek.

"GENEL MERKEZLERİN TAKDİRİDİR"

Bu arada İYİ Parti'nin Balıkesir Milletvekili ve aynı zamanda Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı İsmail Ok da gazetecilerin, "Adaylığınızı çekmeniz söz konusu mu?" sorusu üzerine, "Genel merkezlerin takdiridir. Genel merkezler ne derse o olur." ifadelerini kullandı.

18-12/12/resimid_11076525.jpg

KILIÇDAROĞLU VE AKŞENER'DEN KISA AÇIKLAMA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, saat 20.00'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Genel Merkezi'de görüştü. Kısa süren görüşmenin ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenledi. Akşenir ve Kılıçdaroğlu ittifak anlaşmasıyla ilgili detaya girmedi. 

Akşener, "İşbirliği ve güçbirliği yapmak üzere İYİ Parti ve CHP heyetleri anlaştılar. Ülkemize hayırlar uğurlar getirsin inşallah. Ülkemizdeki bu umutsuz havanın dağılmasına sebep olur inşallah. Hayırlı bir başlangıcı yaptığımızı düşünüyoruz. Aday olacak olmuş olan bütün arkadaşlarımıza başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı. 

HAYIRLI UĞURLU OLSUN

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise şöyle konuştu:

"Arkadaşlar yoğun bir mesai harcadılar. İşbirliği yapmanın zorluklarını tahmin edersiniz ama bizim gündemimizde her zaman olduğu gibi yine Türkiye var. Türkiye' nin demokrasisi var. İnsanların bizden beklentileri var. Türkiye'nin çağdaş uygarlığı yakalaması lazım. Özel kişisel angajmanlara girmeden Türkiye'yi düşünerek, vatandaşlarımızı düşünerek, onların umutlarını büyüterek yolumuza devam ettik. Güzel bir çalışma oldu. Yerel seçimler bizim için çok önemli, Türkiye için çok önemli. Bir kış ortamındayız. İnşallah baharda Türkiye de baharı yakalayacak. Huzur içinde, umut içinde, güzel  bir Türkiye'yi yerel yönetimlerden başlayarak demokrasiyi güçlendirerek yolumuza devam edeceğiz. Güzel şeyler olacak demiştik. Biz kendimizi Türkiye'ye adamış olan iki genel başkanız. Bireysel hiçbir beklentimiz, çıkarımız yok. Bütün mesele, çocuklarımız daha güzel bir Türkiye'de yaşasınlar. Daha güzel okullara gitsinler. İşsizliğin olmadığı, yoksulluğun olmadığı bir Türkiye yerelden başlayarak inşa etmek istiyoruz."

İTTİFAK TRAFİĞİNDE NELER YAŞANDI

İYİ Parti Başkanlık Divanı toplantısı sürerken, Aydın ve Paçacı, CHP Genel Merkezi'ne geldi. İki isim burada Kılıçdaroğlu ile özel bir görüşme gerçekleştirdi. Basına kapalı görüşme, yaklaşık 20 dakika sürdü.

'BU AKŞAM GÖRÜŞECEKLER'

Koray Aydın, parti genel merkezinden ayrılırken basın mensuplarının ittifak görüşmelerine ilişkin sorusu üzerine, "Aramızda olan birtakım pürüzlerle ilgili bir görüşme yaptık. Akşam da Genel Başkanımız gelip Sayın Kılıçdaroğlu ile görüşecek. Biz, ön görüşme yaptık." yanıtını verdi.

Bir süredir yürütülen ittifak çalışmaları kapsamında, CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı'nın dünkü görüşmede İYİ Parti'ye CHP'nin son teklifini sunduğu, İYİ Parti'nin de bugün gerçekleştirilen Başkanlık Divanı toplantısında bu öneriyi değerlendirdiği öğrenildi.

Bu kapsamda, bu akşam bir araya gelecek Kılıçdaroğlu ve Akşener'in, ittifaka ilişkin görüşmelerin devam edip etmeyeceğini netleştirmesi bekleniyor.

ANKARA CHP'DE KALDI

NTV Muhabiri Celal Çamur'un aktardığı Ankara kulisine göre, ittifak görüşmelerinde Ankaraartık CHP'de kaldı. Mansur Yavaş ismi ön plana çıktı.

İYİ PARTİ HANGİ İLLERİ İSTİYOR?

İYİ Parti bunun karşılığı olarak Balıkesir, Denizli, Mersin veya Manisa'dan en az iki tanesini istediği belirtiliyor.

AJANSLAR

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN