CHP Konya Belediye Başkan adayı kim?

CHP Konya Belediye Başkan adayı kim?

CHP Konya Belediye Başkan adayı kim? sorusu Konyalı seçmenler tarafından merak ediliyor. 31 Mart 2019 yerel seçimlerde CHP belediye başkan adayları netleşmeye başlıyor. CHP Konya belediye başkan adayı CHP'li seçmenler tarafından merak edilirken AK Parti'nin Konya Büyükşehir Belediye başkan adayı İbrahim Altay'ı gösterdi. Vatandaşlar yerel seçimler ile ilgili son dakika haberlerini araştırıyorlar. İşte CHP cephesinde yaşanan son durum...

CHP Konya Belediye Başkan adayı kim? sorusu google gibi arama motorlarında aranıyor.  31 Mart 2019 yerel seçimlerde CHP belediye başkan adaylarının isimleri siyasi kulislere düşmeye başlandı.  AK Parti'nin Konya Büyükşehir Belediye başkan adayı İbrahim Altay'ı açıkladı fakat MHP ve CHP'nin Belediye başkan adaylarının isimleri netleşmedi. CHP Konya Belediye Başkan adayı Konyalı seçmenler tarafından merak ediliyor. CHP'nin çok sayıda belediye başkan adayını 6 Aralıkta açıklaması bekleniyor. CHP'nin belediye başkan adayları açıklanır açıklanmaz haberimizde olacak. 

18-12/06/chp-konya-belediye-baskan-adayi-kim.jpg

31 MART 2019 YEREL SEÇİMLERİNDE CHP KONYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

CHP Konya Belediye Başkan adayı kim olduğu vatandaşlar tarafından araştırılıyor.  31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde AK Parti belediye başkan adayları açıkladı. CHP belediye başkan adayları il ve ilçe belediye başkan adayları yavaş yavaş netlik kazanmaya başlıyor. CHP'nin çok sayıda belediye başkan adayını 6 Aralık'ta açıklaması bekleniyor. Konya CHP'nin Belediye Başkan adayının kim olacağı vatandaşlar tarafından araştırılıyor.  Konya belediye başkan adayı açıklanır açıklanmaz haberimizde olacak.  

18-12/06/chp-belediye-baskan-adaylari-kimler-ne-zaman-aciklanacak.jpg

AK PARTİ KONYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KİM?

AK Parti Belediye Başkanı adayları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamaların ardından ortaya çıktı. Hafta boyu kulislerde dolaşan isimler netleşti. AK Parti’nin Konya adayı ise İbrahim Altay oldu. Peki, İbrahim Altay kimdir?

İBRAHİM ALTAY KİMDİR?

Uğur İbrahim Altay, 1974 yılında Konya’da doğdu. İlköğretimini Selçuk İlkokulu (1985) ve Mevlana Ortaokulu’nda (1988), liseyi Konya Gazi Lisesi’nde (1991) tamamladı.

1997 yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik - Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünü bitirdi. Uğur İbrahim Altay bir yıl boyunca Proje Mühendisi olarak görev yaptı. 1999 yılında 263. dönem yedek subay olarak ŞIRNAK ‘ta vatani görevini tamamladı. Altay, ortak girişimlerle farklı İnşaat şirketleri kurarak, bir çok nitelikli projeyi hayata geçirdi.

Uğur İbrahim Altay, 2004-2008 yılları arasında TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 2008 yılındaki TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi seçimlerini kazandı.

29 Mart 2009 seçimleri ile Selçuklu Belediye Başkanlığı görevine başlayan Uğur İbrahim Altay, 30 Mart 2014 seçimleriyle Selçuklu Belediye Başkanlığı görevine 2. kez seçilmiştir. Uğur İbrahim Altay, evli ve üç çocuk babasıdır.

18-12/06/konya.jpg

KONYA 

Konya ili, Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesinde yer alan, etrafı Ankara, Eskişehir, Afyon, Isparta, Antalya, Karaman, Mersin, Niğde ve Aksaray illeriyle çevrili Türkiye'nin yüzölçümü açısından en büyük ilidir.

Nüfus Bakımından Türkiye'nin 6.Büyük kentidir. 2010 TUIK verilerine göre ilimizde merkez ilcelerle beraber 31 ilce, 170 belde ve 581 köy vardir.

İle adını veren Konya şehrinin isminin Kutsal Tasvir anlamındaki "İkon" sözcüğüne bağlı olduğu iddia edilir. Mitolojide bu konuda değişik rivayetler bulunmaktadır. Bu hikâyelerden birinde anlatıldığı üzere, kente dadanan ejderhayı öldüren kişiye şükran ifadesi olarak bir anıt yapılır ve üzerine de olayı anlatan bir resim çizilir. Bu anıta verilen isim, İkonion dur. İkonion adı, zamanla İcconium'a dönüşür.

Roma döneminde İmparator adlarıyla değişen, Claudiconium, Colonia Selie, Augusta İconium gibi yeni adlar alır. Bizans kaynaklarında Tokonion olarak geçen şehre ve bölgeye verilen diğer isimler şöyledir: Ycconium, Conium, Stancona, Conia, Cogne, Cogna, Konien, Konia...

Araplar kentin ismini Kuniya olarak degiştirmişlerdir, Selçuklu ve Osmanlı döneminde bu ad Konya'ya dönüşmüştür.Günümüzde de kent hala Konya adını taşımaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN