CHP mühürsüz oylar için Danıştay'a başvuracak | Son dakika haberleri

CHP mühürsüz oylar için Danıştay'a başvuracak | Son dakika haberleri

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Mühürsüz oy pusulalarının geçerli kabul edilmesine ilişkin YSK işleminin iptali talebiyle bugün Danıştay’da dava açıyoruz" dedi. YSK kararları için itiraz merci olmayan Danıştay'a yapılan başvuru sürpriz hamle olarak değerlendirildi.

CHP’li Tezcan, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Danıştay’a dava dilekçesinin bugün verileceğini belirterek şunları kaydetti:

DANIŞTAY'DA DAVA AÇIYORUZ

"Mühürsüz oy pusulalarının geçerli kabul edilmesine ilişkin YSK işleminin iptali talebiyle bugün Danıştay’da dava açıyoruz. Ayrıca dava sonuna kadar halkoylaması sonuçlarının kesinleştirilmesinin önlenmesi için yürütmeyi durdurma talep ediyoruz. Avukatımız Atilla Kart bugün Danıştay’a dava dilekçesini verdikten sonra saat 16.00’da YSK önünde gerekli açıklamaları yapacaktır. İster hayır ister evet demiş olsun oy kullanan 49 milyon vatandaşımızın hakkını korumak için hukuk mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğiz"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN