CHP'de Gökçek çatlağı

CHP'de Gökçek çatlağı

İstifası istenen belediye başkanlarına CHP'nin sahip çıkması parti içinde krize neden oldu. Kılıçdaroğlu'nun özellikle Gökçek'e sahip çıkmasına Tunceli Milletvekili Gürsel Erol itiraz etti.

AK Parti'de isitfası istenen 3 belediye başkanına CHP'den gelen destek partide itirazlara neden oldu. İstanbul, Düzce ve Niğde belediye başkanları Erdoğan’ın isteğine uyarak istifa ederken, Ankara, Bursa ve Balıkesir belediye başkanlarınan isitfa açıklamaları bekleniyor. 

En çok konuşulan isim ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek. Gökçek’in istifası, CHP’de de itirazların yükseldiği bir tartışma başlattı. 

Gökçek'e sahip çıkan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Milli irade diyoruz. Milletin iradesi diyoruz. Seçim ile gelen seçim ile gitmeli diyoruz. Bunun dışındaki bütün yolları doğru bulmuyorum. Bir kişi seçim ile gelmişse on makamından edecek kişi ise, ona oy veren vatandaşlar olması lazım. Bu tür yaklaşımları doğru bulmadığımı daha öncede ifade etmiştim. Bu sadece AK Partili belediye başkanları için değil bütün belediye başkanları için geçerli bir kural. Varsa bir yolsuzluğu, usulsüzlüğü, bir yasa dışı varsa İçişleri Bakanlığı gereğini yapıyor. Onun dışında insanları zorla istifaya zorlamayı doğru bulmuyorum, demokratik de bulmuyorum, ahlaki de bulmuyorum.” dedi.

Parti yöneticileri de benzer açıklama yaptı. CHP'lilerle geçmişte bir çok polemiğe giren Gökçek'e sahip çıkılmasına itirazlar da başladı. Kılıçdaroğlu’nun açıklamasının ardından Tunceli Milletvekili Gürsel Erol yazılı açıklama yaparak, Gökçek'e sahip çıkılmasını eleştirdi. Erol'un açıklaması şöyle: 

“2014 yerel seçimlerinde Ankara’da Mansur Yavaş’ın seçim kampanyasını yönetenlerden birisiyim.

O gün halkın oyunu çalarak ve milli iradeyi gasp ederek seçilen Melih Gökçek’e bugün demokrasi adına, milli iradeye saygı adına sahip çıkılmasını kesinlikle doğru bulmuyorum, bunu reddediyorum. 

Belediye meclislerinde yapılan seçimlerde aday çıkarmak yıllardır kamuya karşı suç işlemiş bu kişilerin yönetimlerinin meşrulaştırılması demektir.

Ne adına olursa olsun oy hırsızlarına sahip çıkılmamalıdır.

Halk en büyük hakemdir.

Bilinmelidir ki bugün içinde bulunduğumuz siyasi karmaşadan çıkmanın tek yolu erken bir yerel seçimdir.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN