CHP'den ihraç edilen Öztürk Yılmaz kimdir?

CHP'den ihraç edilen Öztürk Yılmaz kimdir?

Öztürk Yılmaz hakkında son dakika gelişmesi. İki kez 'kesin ihraç' talebiyle disiplin kuruluna sevk edilen CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, partisinden ihraç edildi. Peki Öztürk Yılmaz kimdir?

CHP yönetiminin "Türkçe ezan" açıklamaları ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan sözleri nedeniyle iki kez "kesin ihraç" talebiyle disiplin kuruluna sevk ettiği Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz CHP'den ihraç edildi. 

Yılmaz hakkındaki ihraç kararı, Siyasi Partiler Kanunu'na göre parti üyeliğini de etkileyecek. CHP Genel Merkezi, bu karara göre Yılmaz'ın CHP üyeliğini de düşürecek.

ÖZTÜRK YILMAZ KİMDİR?

19 Eylül 1970 tarihinde o dönemler Kars'a bağlı olan Ardahan'da dünyaya gelen Öztürk Yılmaz'ın babasının adı Şerafettin annesinin adı Anahanım'dır. Liseden mezun olana kadar memleketi Ardahan'da eğitimine devam eden Öztürk Yılmaz, üniversite eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun olarak tamamladı.

Çeşitli devlet görevlerinde bulunan Öztürk Yılmaz, 1996 yılında girdiği Dışişleri Bakanlığında sırasıyla Balkanlar, AGİT, Orta Doğu, Orta Asya ve Kafkasya (Daire Başkanı) daireleri ile Başbakanlık Dışişleri Başdanışmanlığında (Daire Başkanı olarak) görev yaptı.

Bu görevlerinin yanında yurt dışında ise, Bişkek Büyükelçiliği, Brezilya Büyükelçiliği ve Avrupa Birliği Daimi Temsilciliğinde (Müsteşar olarak) görev yaptı. Musul Başkonsolosluğu ve Türkiye Cumhuriyeti'nin Tacikistan Büyükelçiliği görevlerinde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN