CHP'den rest: İmzalar sunun gereği yapılır... Muhalefet: Teslim etmeyeceğiz

CHP'den rest: İmzalar sunun gereği yapılır... Muhalefet: Teslim etmeyeceğiz

CHP yönetiminden yapılan açıklamada Muharrem İnce ve destekçilerinin 604 noter onaylı imzayı genel merkeze sunmaları halinde derhal gereğinin yapılacağı belirtildi. İnce ekibinden cevabı Yaşar Tüzün verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, olağanüstü kurultay için toplandığı belirtilen 604 imzanın yarın saat 11.00'e kadar kendilerine ulaştırılması durumunda gereğini derhal yapacaklarını bildirdi.

604 NOTER ONAYLI İMZA YARIN SAAT 11'E KADAR

Temel sorunları, her geçen gün daha da ağırlaşan ülkenin önünde bir de yerel yönetimler seçiminin bulunduğunu ifade eden Erkek, şunları kaydetti:

"Böyle bir süreçte demokrasi mücadelesini kararlılıkla sürdürebilecek en büyük güç olan Partimizin olağanüstü kurultay gündemiyle daha fazla tartışılmaması topluma karşı bir sorumluluğumuzdur. Parti Meclisi üyemiz Sayın Gaye Usluer'in beyan ettiği gibi seçimli olağanüstü kurultay için noter onaylı 604 imza toplanmış ise yarın saat 11.00'e kadar Genel Merkezimize sunulması; partimizin, örgütlerimizin ve delegelerimizin imza tartışmaları içerisinde daha fazla yıpranmaması; yerel seçimler için yürütülen çalışmaların aksamaması, hukuken ve siyaseten gereğinin yapılması açısından büyük önem arz etmektedir. Yarın saat 11.00'de 604 noter onaylı imzanın Genel Merkezimize sunulması halinde gereği derhal yapılacaktır."

CHP yönetimin bu açıklamaı İnce'ye karşı hem hamle hem de rest olarak yorumlandı. 

Muhalefetin imza toplaması için 15 gün süresi bulunuyor. Bu sürenin bir haftası kaldı. Buna rağmen 'yarın imzalar teslim edilsin' açıklaması muhalefeti sıkıştırmaya yönelik bir adım olarak görülüyor. 

MUHALİF KANATTAN CEVAP

Muhalefetten cevabı CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün verdi. Tüzün, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek'in olağanüstü kurultay talebiyle toplandığı belirtilen 604 imzanın, yarın 11.00'e kadar kendilerine ulaştırılması durumunda gereğinin derhal yapılacağına ilişkin açıklamalarını, Twitter paylaşımı üzerinden değerlendirdi. 

Yaşar Tüzün, paylaşımında, "Partimizin tüzüğünde yazılı olan sürede yeterli sayıda noter tasdikli kurultay delegesi imzası, Genel Merkezimize teslim edilecektir" ifadelerine yer verdi.

"600'Ü BULDUK" AÇIKLAMASI

CHP'deki olağanüstü kurultay tartışmaları bugün de sürdü. Kurultay yapılmasını isteyen Parti Meclisi (PM) üyelerinden İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada imzaların 600'ü bulduğunu söyledi. Çelebi, kurultay için gerekli olan 634 imzanın gün içerisinde tamamlanacağını da belirtti. 

Son Dakika - Ayrıntılar Hazırlanıyor...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN