CHP'nin İstanbul, Ankara, Antalya ve Adana büyükşehir belediye başkan adayları kesinleşti

CHP'nin İstanbul, Ankara, Antalya ve Adana büyükşehir belediye başkan adayları kesinleşti

CHP'nin İstanbul, Ankara, Antalya ve Adana büyükşehir belediye başkan adayları belli oldu. İstanbul'da Ekrem İmamoğlu, Ankara'da Mansur Yavaş, Antalya'da Muhittin Böcek ve Adana'da Zeydan Karalar aday gösterildi.

KARAR.COM

Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye'nin 4 büyük kentinde göstereceği belediye başkan adaylarını belirledi. Başta İstanbul olmak üzere, Ankara, Antalya ve Adana adayları da kesinlik kazandı. Parti Meclisi'nde yapılan oylama ile belirlenen isimler adaylıklarının kesinleşmesinin ardından sosyal medya hesaplarından açıklama yaptılar. Adaylar, göreve layık görülmelerinin mutluluk verici olduğunu ifade ederek, tüm güçleriyle çalışacaklarını vurguladı.

Kamuoyunda uzun zamandır isimleri geçen başkan adayları, herhangi bir süpriz yaşanmadan olduğu gibi açıklandı. CHP'de geçtiğimiz yerel seçimlerde olduğu gibi MHP kökenli olmasından dolayı eleştirilen Mansur Yavaş, 12'ye karşı 45 oyla aday olarak belirlendi.

18-12/18/ekrem-imamoglu-1545147950.jpg

İSTANBUL'DA EKREM İMAMOĞLU

Cumhuriyet Halk Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu oldu. 2014 yerel seçimlerinde Beylikdüzü Belediye Başkanı olarak seçilen Ekrem İmamoğlu, yaptığı icraatlarla adından söz ettirmişti. Partide etkin bir kimliği olduğu bilinen İmamoğlu, Kadir Topbaş'ın görevi bırakmasının ardından ilk provasını yaparak CHP tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilmişti. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun oldukça beğendiği isimler arasında yer alan Ekrem İmamoğlu'na İstanbul'daki CHP'li belediye başkanlarının da destek verildiği biliniyor.

18-12/18/mansur-yavas-1545147959.jpg

ANKARA'YA YENİDEN MANSUR YAVAŞ

2014 yerel seçimlerinde CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Mansur Yavaş, rakibi AK Partili Melih Gökçek'e çok küçük bir farkla kaybetmiş, seçim sonrasında büyük tartışmalar yaşanmıştı. Mansur Yavaş'ın seçimi kaybetmesine o dönem CHP'li bazı isimlerin destek vermemesinin neden olduğu ileri sürülmüştü. Bu isimlerin başında da Yavaş'ın adaylığına en baştan karşı çıkan Muharrem İnce'nin olduğu iddia edilmişti. Ankara'daki sağ seçmenin oylarının büyük önem taşıdığı yerel seçimlerde yeniden adaylığı gündeme gelen Yavaş'ın önce İYİ Parti'den aday gösterilmesi önerilmiş, ancak Yavaş bu teklifi kabul etmeyerek, CHP'yi istemişti.

İYİ Partili Cihan Paçacı, Mansur Yavaş'ın kendisine, "CHP'nin listesinden aday gösterilirsem daha şanslı olurum" dediğini aktarmışdı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'un 2014 yılından bu yana her fırsatta destekleyici sözlerle bahsettiği Mansur Yavaş CHP PM'de en tartışılan aday olmasına karşın yeniden aday gösterildi. Yavaş, Ankara'da İYİ Parti seçmeni tarafından da desteklenecek.

18-12/18/muhittin-bocek.jpg

ANTALYA'DA MUHİTTİN BÖCEK

CHP'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterdiği isim ise İstanbul tercihinde olduğu gibi yine mevcut bir ilçe belediye başkanı olan Muhittin Böcek oldu. Konyaaltı Belediye Başkanı olan Böcek, göreve geldiği günden bu yana genel merkeze yakın çalışmalarıyla biliniyor. Böcek'in 2014 yerel seçimlerindeki yüzde 60'a yaklaşan oy oranı büyükşehire aday gösterilmesindeki en büyük etken oldu. Adayların isimlerinin konuşulmaya başlandığı ilk günden bu yana en güçlü aday olarak Muhittin Böcek'in adı anılıyordu. Böcek beklendiği gibi Antalya Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak gösterildi.

18-12/18/zeydan-karalar-1545147975.jpg

ADANA'DA ZEYDAN KARALAR

İstanbul ve Antalya örneğini Adana'da da aynı şekilde uygulayan CHP, mevcut Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ı Adana Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak gösterdi. 2014 yerel seçimlerinde CHP'nin yaptığı ön seçim ile adaylığı, ardından da Seyhan Belediye Başkanlığı'nı kazanan Zeydan Karalar, parti örgütünden gelen bir isim. Bir süredir Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ile adı birlikte büyükşehir adaylığı için adı geçen Karalar, Adana'da yaptığı başarılı çalışmaların ardından büyükşehir adaylığını elde etti.

İŞTE DİĞER ADAYLAR

CHP'nin 4 önemli büyükşehir belediye başkan adayının haricinde Ağır, Bolu, Niğde ve Sivas belediye başkan adaylarını da açıkladı. Öte yandan bu kentlerin bazı ilçe belediyelerinin de adayları açıklandı. Tüm açıklanan adaylar ise şöyle;

Ağrı Merkez Ahmet Meriç
Bolu Merkez Tanju Özcan
Niğde Merkez Rasim Yılmaz
Sivas Merkez Ali Akyıldız
Adana Çukurova Soner Çetin
Adıyaman Merkez Yaylakonak Abuzer Aydın
Ankara Mamak Adnan Demirci
Ankara Polatlı Sami Çay
Antalya Muratpaşa Ümit Uysal
Antalya İbradı Serkan Küçükkuru
Antalya Konyaaltı Semih Esen
Antalya Döşemealtı Turgay Genç
Antalya Aksu İsa Yıldırım
Antalya Finike Mustafa Geyikçi
Aydın Kuşadası Ömer Günel
Aydın Didim Ahmet Deniz Atabay
Aydın Söke Levent Tuncel
Aydın Efeler Mehmet Fatih Atay
Bartın Ulus Çetin Selçuk Arslan
Batman Gercüş Kayapınar Osman Önel
Bitlis Tatvan Nazım Göçmen
Bolu Mudurnu Taşkesti Mustafa Acar
Burdur Ağlasun Fevzi Kasap
Çanakkale Eceabat Metin Övün
Çanakkale Bozcaada Hakan Can Yılmaz
Çorum Mecitözü Veli Aylar CHP Belediyesi
Diyarbakır Çınar Muharrem Öztürk
Diyarbakır Ergani Vedat Çetin
Diyarbakır Hani Emre Barç
Diyarbakır Çermik Abdülkadir Akdağ
Diyarbakır Silvan Gülistan Baysal
Diyarbakır Hazro Abdullah Kaplama
Edirne Uzunköprü Kırcasalih Hüseyin Tütüncü
Erzincan Kemaliye Soner Coşkun
Erzincan Otlukbeli Haci Yeşildağ
Erzurum Yakutiye Cemal Koçak
Hakkari Çukurca Abubekir Aksaç
Hakkari Şemdinli Mirpenç Uysal
Isparta Eğirdir Mehmet Kaş
Isparta Şarkikaraağaç Çiçekpınar Enver Tunç
İstanbul Beylikdüzü Mehmet Murat Çalık
Karaman Kazımkarabekir Sami Evren
Kastamonu Pınarbaşı Mete Yılmaz
Kastamonu Çatalzeytin Mahir Muhlis Acar
Kırıkkale Balışeyh Hasan Erdal
Kırklareli Lüleburgaz Murat Gerenli
Kocaeli İzmit Fatma Kaplan Hürriyet
Konya Akşehir Eyüp Oyan
Konya Hüyük Ali Büyükdoğan
Konya Yunak Muammer Diri
Muş Bulanık Yoncalı İsmail Gündüz
Nevşehir Merkez Uçhisar Bünyamin Şabab
Ordu Kumru Osman Cayak
Ordu Gülyalı Ulaş Tepe
Rize Hemşin Şakir Bozak
Tekirdağ Saray Özgen Erkiş
Tokat Almus Görümlü/Akarçay Ali Güneş
Tokat Niksar Yazıcık Tuncer Uzunoğlu
Tunceli Pertek Ruhan Alan
Yalova Termal Selcuk Can Uslu
Yozgat Boğazlıyan Yenipazar Halil İbrahim Alpaslan
Zonguldak Kilimli Muslu Sabahattin Adıyaman
Zonguldak Devrek Çetin Bozkurt

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN