Cinayeti 'Ölüm nefesi' romanına göre işlediler

Cinayeti 'Ölüm nefesi' romanına göre işlediler

Antalya'da geçen haziran ayında öldürüldükten sonra cesedi yakılıp kuyuya atılan 25 yaşındaki Hulusi Gelişken'in katili oldukları iddiasıyla 3 sanığın yargılandığı davanın duruşmasında, sanıklardan Murat C.'nin yazdığı 'Ölümün Nefesi' romanının cinayetle ilgisinin olup olmadığına ilişkin tutanak okundu.

Antalya'da Kirişçiler Mahallesi'ndeki ormanlık alanda arama yapan define avcıları, geçen yıl bir kuyuda yanmış bir ceset buldu. Yapılan araştırmada başından vurulduktan sonra yakılan cesedin, bir süredir kendisinden haber alınamayan Hulusi Gelişken’e ait olduğu saptandı. Yapılan soruşturmada Hulusi Gelişken'in, kız arkadaşıyla birlikte kaldığı evden 23 Haziran günü sabaha karşı yakın arkadaşı İbrahim Caner ve Mahsum Kartal ile Isparta'ya gideceğini söyleyip ayrıldığı ve bir daha haber alınamadığı, kredi kartından da 3 kez para çekildiği ve şifresinin değiştirildiği anlaşıldı.

ROMANDAN ETKİLENDİ

Olayla ilgili İbrahim Caner, Mahsum Kartal ve Murat C. gözaltına alındı. Şüphelilerin cinayeti, Murat C.'nin yazdığı 'Ölümün 'Nefesi' adlı romandan esinlenerek işledikleri iddia edildi.

Sevk edildikleri mahkemece tutuklanan sanıklardan Mahsum Kartal ve İbrahim Caner hakkında 'kasten insan öldürmek' ve 'başkasına ait banka veya kredi kartının izinsiz kullanılması suretiyle yarar 'sağlama' suçlarından ömür boyu, Murat C. hakkında ise 'başkasına ait banka veya kredi kartının izinsiz kullanılması suretiyle yarar sağlama' suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

CİNAYET ROMANIYLA İLGİLİ İNCELEME TUTANAĞI HAZIRLANDI

Antalya 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında, Murat C. tahliye edildi. Mahkeme adli emanette kayıtlı ’Ölümün Nefesi’ adlı kitapla cinayet arasında bağlantı olup olmadığının tespiti için inceleme tutanağı hazırlattı.

Sanık Murat C.’nin yazdığı kitapla ilgili hazırlanan tutanak, ikinci duruşmada okundu. Romandaki olayın 1215 yılında geçtiği belirtilen tutanak, okunduktan sonra dosyaya konuldu. Tutanakta 'Ölümün Nefesi' romanı ile Hulusi Gelişken cinayeti arasında bazı benzerlikler olduğu belirtildi.

Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

ANTALYA/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN