Çocuklarını Türk doktora emanet etti

Çocuklarını Türk doktora emanet etti

Üç çocuğuyla Türkiye’ye tatile gelen ABD’li Shiman Wright, apandistinden rahatsızlanınca hastaneye yatması gerekti. Bu sırada çocuklarını bırakacak yeri olmayan Wright’ın imdadına onu ameliyat edip iyileştiren doktor koştu. Ulvi Abdullayev, Wright’ın 4 ve 5 yaşlarındaki çocuklarını evinde ağırladı. Wright, bu iyilik karşısında gözyaşlarını tutamadı.

ABD’nin New York şehrinde yaşayan siber güvenlik uzmanı, 45 yaşındaki Shiman Wright, iki hafta önce 3 çocuğuyla birlikte tatil için İstanbul’a geldi. Geçen hafta şiddetli karın ağrısı şikayetiyle Medicana International İstanbul Hastanesi’ne başvuran Wright’a, genel cerrah Op. Dr. Ulvi Abdullayev tarafından apandisit tanısı koyuldu ve ameliyata alınması gerektiği söylendi. Bırakacak kimsesi olmadığı için ilk önce üç çocuğunun durumunu düşünen Wright’ın yardımına Azeri asıllı Türk doktor Ulvi Abdullayev koştu. Abdullayev, Wright’a çocuklarını evinde misafir edebileceğini söyledi.

Bu teklif karşısında gözyaşlarını tutamadığını belirten Wright, şunları söyledi: “Türkiye’de bu şekilde ameliyat olacağım hiç aklıma gelmezdi. Hastanedeki ilk müdahalenin ardından doktor burada uzun süre kalma ihtimalim olduğunu da söyleyince sağlığımdan önce çocuklarımı düşündüm. Sonuçta yabancı bir ülkedeyiz, çocuklarımı bırakacağım biri yok ve kimseye kolay kolay güvenemezsiniz. Ama doktor Ulvi Bey’e içten içe güven duydum. Hastanede kaldığım süre boyunca doktor bey beni hiç kırmadı. Sürekli çocuklarımı yanıma getirdi. Mesaisi bitip eve gidiyor dinlenmesi gereken zamanda beni çocuklarımla buluşturuyordu. Bu benim için çok değerli.”

Op. Dr. Ulvi Abdullayev ise Wright hastaneye geldiğinde ağrısına rağmen çocuklarıyla ilgilenmeye çalıştığını gördüğünü belirterek, şöyle devam etti: “Kontrolleri yapıldıktan sonra kendisine hastaneye yatması gerektiğini söyledik. O arada hasta kendinden çok çocuklarını düşündü, burada yakınları da yoktu. Ne yapacağımızı düşünürken bir baba olarak empati yaptım ve çocukları kendi evime götürmek istedim. Eşimin de buna hayır demeyeceğini biliyordum. Önce hastane yönetimine danıştım ve olumlu yanıt aldım. Hastanın yatışını yaptıktan sonra çocukları alıp eve götürdüm.” Kendisinin 3 yaşında bir kız çocuğu olduğunu ifade eden Dr. Abdullayev, çocuklarla ilgilenmede komşularının da kendilerine yardım ettiğini söyledi. Hastanın bundan sonraki süreçte kendi takiplerinde olmadığını söyleyen Abdullayev “Hasta olarak değil ama arkadaş olarak görüşmeye devam edeceğiz. Dünya küçük belki bir gün yine denk geliriz” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN