İstanbul'da "Yeditepe Huzur" asayiş uygulaması

İstanbul'da "Yeditepe Huzur" asayiş uygulaması

İstanbul'da yaklaşık 5 bin polisin katılımıyla gerçekleştirilen "Yeditepe Huzur" adlı asayiş uygulamasında, aranan 118 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın yönettiği, İl Emniyet Müdür Yardımcıları ve İlçe Emniyet Müdürlerinin de bulunduğu helikopter destekli uygulamada, 34 bin 408 kişi kimlik kontrolünden geçirildi, 8 bin 623 araçta arama yapıldı ve 792 iş yeri denetlendi.

Kontrollerde, aranan 118 şüpheli gözaltına alındı, 45 iş yeri için sorumluları hakkında işlem yapıldı. Trafik uygulamalarında ise 95 araç trafikten men edildi, sürücülere toplam 176 bin 233 lira ceza kesildi.

Ayrıca 14 tabanca, 9 kurusıkı tabanca, 153 gram uyuşturucu ele geçirildi, 58 kişi suç unsuruyla yakalandı.

İl genelinde 39 ilçede 200 noktada akşam başlayıp gece yarısına kadar süren "Yeditepe Huzur" asayiş uygulamasına, Narkotik Suçlarla Mücadele, Mali Suçlarla Mücadele, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Özel Harekat, Çevik Kuvvet ve trafik ekiplerinin de aralarında olduğu yaklaşık 5 bin polis katıldı. Uygulama noktaları 20 sivil polis ekibi tarafından denetlendi.

Deniz Limanı Şube Müdürlüğüne bağlı deniz polisi ise Balat'tan botla denize açılarak çalışma yaptı. Denizde can ve mal emniyetini korumaya ve yasak avcılığı önlemeye yönelik uygulamada tekneler durduruldu, içlerindeki kişiler Genel Bilgi Tarama (GBT) sorgulamasına tabi tutuldu. Özel tekne ve yatların da durdurulduğu denetimlerde, teknelerle ilgili belgeler incelendi.

İSTANBUL/AA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN